Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lansarea unei nave pentru a readuce pe Pământ trei cosmonauţi aflaţi pe ISS, pe 24 februarie (Roscosmos)

futurecdn.ne
statia spatiala internationala iss
"Lansarea este programată pentru 24 februarie", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, precizând că decizia finală "aparţine" Comisiei de Stat, care urmează să se reunească "în curând".

"Consiliul proiectanţilor principali (aerospaţiali) a recomandat Comisiei de Stat să programeze lansarea navei spaţiale Soyuz MS-23 (...) de la Baikonur pe 24 februarie la 03:34, ora Moscovei" (00:24 GMT), precizase într-un comunicat Roscosmos anterior sâmbătă.

Luni, agenţia spaţială rusă anunţase că va amâna lansarea navetei Soyuz MS-23, care ar fi trebuit să readucă pe Pământ trei astronauţi, până cel târziu la începutul lunii martie, după descoperirea unei noi scurgeri la bordul unui alt vehicul spaţial, andocat la ISS.

Acest nou incident a survenit la două luni după o primă scurgere la bordul unei alte nave spaţiale andocate la Staţia Spaţială Internaţională, care ar fi trebuit deja să readucă pe Pământ doi cosmonauţi ruşi şi pe colegul lor american Frank Rubio.

Confruntată cu imposibilitatea de a utiliza capsula avariată, Roscosmos anunţase la jumătatea lunii ianuarie că va folosi o altă navă spaţială, Soyuz MS-23, pentru a zbura spre ISS şi a recupera echipajul.

ISS este unul dintre puţinele domenii de cooperare rămase între Moscova şi Washington de la începutul ofensivei ruseşti în Ucraina, în urmă cu un an, şi a sancţiunilor internaţionale care au urmat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.