Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laser, frate: Israelul a testat cu succes un sistem de apărare cu laser care a reuşit să intercepteze drone şi rachete

popsci.com
drona laser

Un sistem de apărare bazat pe un laser de mare putere a reuşit pentru prima dată să treacă un test de interceptare de drone, rachete şi alte ameninţări aeriene, a anunţat joi Ministerul israelian al apărării, relatează Reuters.

Israelul a accelerat desfăşurarea de interceptori bazaţi pe lasere în cadrul unui plan de a adopta o astfel de tehnologie şi de a reduce costurile ridicate implicate în prezent de doborârea proiectilelor care ameninţă ţara, scrie agerpres.ro.

"Laserul reprezintă o schimbare de paradigmă datorită sistemului său uşor de operat şi avantajelor economice semnificative", a declarat generalul de brigadă Yaniv Rotem, din cadrul Directoratului pentru cercetare şi dezvoltare în domeniul apărării din cadrul ministerului.

"Planul nostru este să plasăm mai mulţi transmiţători laser de-a lungul frontierelor Israelului în următorul deceniu", a spus el.

Sistemul laser a fost capabil să intercepteze drone, obuze de mortieră, rachete şi rachete antitanc în mai multe scenarii, a precizat ministerul.

Interceptorii vor folosi lasere pentru a supraîncălzi dronele sau rachetele preferate de gherilele susţinute de Iran, au spus oficiali israelieni.

Laserul de mare putere va fi o adăugire la sistemul actual de apărare al Israelului pentru rachete cu rază scurtă, medie sau lungă de acţiune, care lansează rachete interceptoare ce costă între zeci de mii de dolari şi milioane de dolari fiecare.

Odată ce sistemul va fi operaţional, Israelul intenţionează să desfăşoare interceptoarele cu lasere iniţial în sud, unde localităţile sunt vizate cu regularitate de tiruri cu obuze ale Hamas şi ale altor grupări islamiste din Fâşia Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.