Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi se apără, în Dosarul Microsoft: atac EXPLOZIV la procurorul Iorga Moraru

Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Laura Codruta Kovesi Daniel Horodniceanu Kovesi

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că în Dosarul Microsoft în care 6 miniștri au scăpat basma curată vina aparține procurorului de caz, Mihaela Iorga Moraru, cea care ”nu lucra ritmic” în acest dosar. Kovesi susține că aproape doi ani dosarul a stat în sertar, până în anul 2016, când a avut o discuție cu Iorga Moraru, cea care a predat dosarul în urma conversației. Ulterior, Kovesi susține că s-au întocmit trei rechizitorii de către noul procuror de caz.

”Haideți să facem o recapitulare, ce s-a întâmplat în acest dosar. Așa cum am arătat și în primul comunicat de presă, DNA a fost sesizată în luna iunie 2013 de către Corpul de Control al primului ministru, însă este important să spun că această sesizare viza fapte din 2011. În paralel, în 2010, o companie a făcut o plângere penală legat de aceeași situație, dosar care era, de asemenea, înregistrat la DNA. Deci, practic, la preluarea mandatului de procuror-șef, acest dosar a fost înregistrat la DNA.

A fost un dosar înregistrat ca urmare a unei sesizări, a fost înregistrat un dosar nou în 2013. Văzând ce dosare sunt în lucru și stabilind că acestea au legătură, s-a constituit un singur dosare care a fost repartizat unui procuror, cel care îl avea deja în lucru când am venit eu la DNA și s-au început acte investigare cu privire la această speță și după cum am anunțat în toamna anului 2014 s-au solicitat câteva avize pentru anumiți miniștri, despre care se dorea să fie investigați în acest dosar.

Până în vara anului 2016 nu a mai lucrat altcineva în acest dosar. Dacă sunteți de acord eu v-aș face o scurtă recapitulare a aceea ce s-a întâmplat în acest dosar. După ce s-au solicitat acele avize de începere a urmăririi penale, în martie 2015 un ministru și alte trei persoae au fost trimise în judecată, în luna octombrie a anului 2016, dacă nu mă înșel, aceste persoane au fost condamnate cu pedepse de până la 6 ani. Ulterior, în septembrie 2017 s-a făcut un nou rechizitoriu în care un ministru a fost trimis în judecată împreună cu alte trei persoane, dosarul fiind în judecată la ICCJ. În septembrie 2017 a mai fost făcut făcut un rechizitoriu în care este implicat un ministru pe abuz în serviciu și, la fel, în februarie 2018 avem un rechizitoriu prin care reținut fapta de spălare de bani. Deci, în acest dosar avem patru rechizitorii și sunt trimiși în judecată doi miniștri. Este important de spus că în vara anului 2016, întrucât am avut discuții cu procurorul de caz și am constatat că nu lucra ritmic în acest dosar, procurorul de caz, în speță doamna Iorga, a făcut un referat prin care a cerut redistribuirea acestui dosar unui alt procuror, pentru că, a motiva domnia sa, că avea multe alte dosare în lucru, aspect care într-adevăr s-a confirmat acel moment. Deci toate cele trei rechizitorii au fost făcute de procurorul care a preluat acest dosar de la doamna Iorga”, a declarat Laura Codruța Kovesi, pentru Ziare.com.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.