Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi a anunțat, în Franța, urmașul în fruntea DNA: E o FEMEIE

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi dna

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, afirmă într-un interviu pentru revista franceză 'Femmes d'ici et d'ailleurs' că ar fi "mulţumită" ca, după 2019, când i se termină mandatul, o femeie să-i succeadă în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Întrebată cum vede următorii ani şi perioada de după încheierea mandatului său în 2019, Kovesi şi-a exprimat speranţa că "independenţa şi stabilitatea DNA nu vor fi afectate, că legislaţia anticorupţie nu se va schimba" şi că procurorii vor fi lăsaţi să-şi facă treaba, scrie agerpres.ro.

Citește și: Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson, face topless / FOTO HOT

"Dacă toate acestea vor fi respectate, ne vom continua misiunea. După 2019, o nouă persoană, cu o altă viziune, mă va înlocui (...). Bineînţeles, aş fi mulţumită ca o femeie să îmi succeadă. Dar cel mai important este să fie cineva profesionist care să permită echipei să-şi continue munca", a spus şefa DNA, în interviul din numărul mai-iunie al revistei 'Femmes d'ici et d'ailleurs' ('Femei de aici şi de pretutindeni').

Laura Codruţa Kovesi a mai arătat că, în calitate de procuror, nu poate comenta manifestaţiile de la începutul anului din România, dar spune că, de fiecare dată în ultimii ani când s-a încercat modificarea legislaţiei anticorupţie, a existat o reacţie a societăţii civile.

Citește și: NU trebuie să lași bacșiș la Taxi/ LEGE

"Aceasta nu se întâmpla în urmă cu zece sau douăzeci de ani", adaugă Kovesi, care susţine că această mobilizare demonstrează o înţelegere a faptului că fenomenul corupţiei "a devenit un subiect foarte important" în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.