DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Laura Codruţa Kovesi, atacată dur de marele ei duşman: Dezvăluiri incendiare din dosarul Microsoft - unde sunt BANII

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi

Afirmaţii extrem de grave la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Marele ei duşman a făcut dezvăluiri incredibile în direct la Antena 3. Mihaiela Iorga Moraru a făcut devoalări incredibile din dosarul Microsoft, dar a atacat şi politica lui Kovesi de a conduce DNA.

DEZVĂLUIRI despre războiul dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose: Ce s-a întâmplat în BIROUL premierului

"Mandatul lui Morar s-a caracterizat prin echilibru şi prin asumare a tuturor dosarelor. Mandatul lui Kovesi a fost lipsă de asumare, coborâre a nivelului la nivelul de subzistenţă şi presiune pe dosare. E o dezinformare totală. Probele nu sunt prescrise în dosarul Microsoft. E nedrept faţă de opinia publică, faţă de mine şi de cei acuzaţi. Banii sunt sub măsuri asiguratorii în Austria şi Elveţia. Sunt blocate conturile lui Dinu Pescariu de acolo. Kovesi mi-a spus că Pescariu poate colabora în dosarul Microsoft", a spus Iorga Moraru la Antena 3 in Emisiunea ”Sinteza Zilei”, realizată de Mihai Gâdea.

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga, din cadrul DNA, a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale), se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1064/VIII/3  din  15 noiembrie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei

MORARU IORGA MIHAIELA, la data faptelor și în prezent procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, pentru infracțiunile de :

- favorizarea făptuitorului;

- fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2015 – iunie 2017, la rugămintea expresă a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiești, procurorul Moraru Iorga Mihaiela, pentru a îngreuna cercetările și tragerea la răspundere penală a inculpatului, cu intenție directă, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive și omisive, în sensul că:

- a desfășurat activități de anchetă în afara unui cadru  legal, în paralel cu urmărirea penală derulată de procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, legal învestiţi cu exercitarea acțiunii penale împotriva persoanei respective. Concret, procurorul Moraru Iorga Mihaiela a purtat cu inculpatul, la vremea respectivă urmărit internațional, mai multe discuții informale în cadrul cărora, printre altele, i-a transmis acestuia „aibă un pic de răbdare că lucrurile nu se rezolvă peste noapte”. Același gen de discuții au fost purtate și cu intermediari ai aceleiași persoane, în biroul său din sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a stabili modalitatea în care poate fi ajutată.

- a făcut demersuri de identificare și, ulterior, de preluare nelegală spre soluționare, a unui dosar înregistrat la Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, aflat în lucru la un alt procuror, prin inducerea în eroare în sensul că ar instrumenta o cauză mai veche și care privește aceleași fapte.

După preluarea cauzei privind acea persoană, inculpata Moraru Iorga Mihaiela:

- a dispus efectuarea unei expertize judiciare financiar-contabile și fiscale cu obiective favorabile, apte a trunchia activitatea infracțională a persoanei protejate, care s-a  finalizat prin formularea unor concluzii favorabile acesteia,

- i-a pus sub acuzare pe inspectorii antifraudă care au întocmit procesele verbale – mijloace de probă avute în vedere de judecătorul de drepturi și libertăți pentru confirmarea măsurii arestării preventive dispusă față de persoana respectivă,  la data de 06.03.2016, fără ca la dosar să existe probe care să releve, în mod rezonabil, intenţia infracţională a acestora.

Prin aceste demersuri, procurorul a urmărit inducerea în cauză a unor dubii în ceea ce privește amploarea activității infracționale a persoanei respective.

În același context, inculpata Moraru Iorga Mihaiela nu a depus la dosarul cauzei raportul de expertiză, după predarea acestuia de către experții desemnați. Mai mult, magistratul a invocat în cuprinsul a patru ordonanțe de prelungire a măsurii controlului judiciar a împrejurării, neadevărate, că raportul de expertiză nu a fost finalizat (în condițiile în care acest raport de expertiză ajunsese la inculpată în  data de 17 octombrie 2016 și chiar aceasta dispusese prin ordonanță stabilirea cuantumului onorariului final și achitarea contravalorii expertizei, în cea mai mare parte din fondurile Direcției Naționale Anticorupție).

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Menționăm că, procurorul Moraru Iorga Mihaiela a fost revocată din funcție prin Ordinul procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție nr.301 din 05.07.2017, avizat favorabil de către Secția pentru procurori din cadrul C.S.M.

La data de 27 septembrie 2017, prin sentința civila nr. 3325/2017, Curtea de Apel București a suspendat provizoriu executarea Ordinului nr. 301/05.07.2017 emis de Procurorul Sef al DNA.

În prezent, procurorul Moraru Iorga Mihaiela este reîncadrată provizoriu în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.