Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Cooper: Nu am discutat cu președintele Trump despre asistența acordată Ucrainei

trump, casa alba

Adjunctul Secretarului american pentru Apărare, Laura Cooper, a declarat că nu a discutat niciodată cu președintele Donald Trump despre sistarea asistenței pentru securitate în Ucraina și că nu a discutat în mod direct cu acesta în privința situației din Ucraina, relatează site-ul agenției Reuters, conform Mediafax.

Adjunctul Secretarului pentru Apărare de la Washington a declarat, în cadrul audierii aferente anchetei ce ar putea duce la demiterea președintelui american Donald Trump, că nu a discutat cu liderul american despre dimensiunea securității din Ucraina.

Audierea Laurei Cooper a urmărit circumstanțele în care liderul de la Casa Albă a luat decizia, din vară, de a retrage asistența pentru securitate, în valoare de aproape 400 milioane de dolari americani, acordată Ucrainei.

Cooper a declarat, în cadrul aceleiași audieri, că oficialii ucraineni erau înștiințați, în iulie, de retragerea ajutorului pentru securitate. Totodată, a informat despre primirea, pe 25 iulie, a unui e-mail din partea Departamentului de Stat prin care i-a fost transmis că Ambasada Ucrainei și Comisia pentru Afaceri Externe din cadrul Camerei Reprezentanților au cerut informații legate de asistența acordată de americani Kievului.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.