Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Vicol (PSD) pune la punct ambasada Ucrainei la București: 'Mai bine s-ar uita la erorile din propria curte!'

Laura Vicol

Ambasada Ucrainei în România a cerut anchetarea celor care au defilat cu simboluri pro-ruse la parada de la Bacău. Laura Vicol, deputat PSD, califică reacția diplomaților ucraineni drept o „eroare”. Ea îi sfătuiește pe reprezentanții ambasadei să se uite „la erorile din propria curte”, cu referire legea minorităților naționale din Ucraina.

„Să nu facem din țânțar armăsar și din nimic scandal.

Reacția ambasadei Ucrainei la București față de parodia de la Berzunți, nu este doar greșită. Este pur și simplu o eroare. Iar din partea unor diplomați te-ai aștepta la sesizarea acestei erori.

Cum eroare este și Legea minorităților naționale din Ucraina. Acolo vorbim despre o lege care încalcă principiile europene, încalcă drepturi pe care Europa le vrea garantate, și asta din partea unei țări ce tocmai a obținut statutul de candidată pentru a deveni membră a UE.

Înainte să se uite la greșelile nevinovate ale altora, ambasada Ucrainei mai bine s-ar uita la erorile din propria curte. Erori care cu adevărat nu folosesc nici ucrainenilor, nici românilor”, a spus Laura Vicol.

Context

Anterior, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău anunţă că a deschis o anchetă, după ce pe internet au fost postate imagini de la o adunare publică la care participă zeci de persoane mascate, iar unele dintre acestea poartă uniforme asemănătoare celor ale militarilor şi au obiecte ce par a fi arme.

Vezi și: Video | Parada colindătorilor mascați din Bacău a pus poliția pe jar: Arme, rachete, tancuri cu litera Z

În imagini apar autovehicule de teren care transportă obiecte de forma unor rachete, dar şi alte tipuri de autovehicule, unele având inscripţionate litera Z, specifică, în ultimele luni, blindatelor armatei ruse care a invadat Ucraina. Printre vehicule se numără chiar şi utilaje agricole, acoperite cu pânză sau folie de culoare verde închis, pe care a fost scrisă aceeaşi literă, Z.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.