Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laurențiu Rebega intervine în scandalul declarațiilor FMI

www.stiripesurse.ro
Laurențiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega vine cu clarificări importante în scandalul declarațiilor șefei FMI care au făcut valuri în presa românească a ultimelor zile. ”Un discurs șocant al Directorului FMI Christine Lagarde a ajuns zilele acestea și la cunoștința publicului român și astfel am putut să aflăm că FMI deplânge faptul că pensionarii trăiesc mai mult decât se estima, că reprezintă o povară a bugetelor și că soluția este să mărim iarăși vârsta de pensionare. Cu alte cuvinte, FMI și-ar dori ca angajații să muncească până cad din picioare pentru ca să nu li se mai dea nimic înapoi din contribuțiile și eforturile lor de o viață”, explică Rebega declarațiile respective.

”Declarația ar părea singulară și doar de un cinism aparte dacă mai multe declarații ale Comisiei Europene nu ar propune exact acest lucru dorit de FMI, și anume creșterea, din nou, a vârstei de pensionare la nivelul tuturor statelor membre ale UE”, mai arată europarlamentarul.

El se întreabă ”ce ne mai pregătesc liderii lumii care oricum încurajează privatizarea serviciilor de sănătate iar acum se îndreaptă înspre a anula dreptul oamenilor la o pensie pentru care au contribuit o viață întreagă de muncă”. Rebega avertizează că, în acest fel, ”ne întoarcem la epoca timpurie a industrializării când angajații nu aveau niciun drept, iar cei care nu mai puteau munci erau aruncați pe stradă, iar dacă erau bolnavi erau lăsați să moară? Tabloul viitorului va arăta sumbru dacă nu ne ridicăm să ne păstrăm drepturile pentru care înaintașii noștri au suferit și au murit. Pentru că da, după cum vă amintiți, toate aceste drepturi au fost câștigate cu sacrificii umane. Acum riscăm să le pierdem fără să spunem un cuvânt...”.

content-image

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.