Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov acuză UE de furt după inițiativa ca proprietățile ruse confiscate să fie donate Ucrainei: 'Nici măcar nu încearcă să îl ascundă'

ZF
Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a calificat drept furt inițiativa șefului diplomației europene, Josep Borrell, de a transfera activele înghețate ale Federației Ruse către partea ucraineană.

"[Această propunere] este, am putea spune, un furt, pe care nici măcar nu încearcă să îl ascundă", a declarat el într-o conferință de presă în urma unei vizite la Alger, marți.

Lavrov a criticat acțiunile Occidentului de a îngheța banii Băncii Centrale a Afganistanului, afirmând că țările occidentale nu doresc să direcționeze aceste fonduri către nevoile populației afgane. "Au înghețat în America banii care aparțin Afganistanului, băncii centrale afgane, și vor să îi folosească nu pentru nevoile populației afgane, care a suferit de pe urma consecințelor șederii de douăzeci de ani a țărilor NATO, ci vor să îi folosească în alte scopuri care nu au legătură cu refacerea economiei afgane", a adăugat el, potrivit agenției ruse de stat Tass.

Potrivit ministrului, Uniunea Europeană, neavând o politică externă proprie, se bazează în totalitate pe linia Washingtonului. El l-a sfătuit pe șeful diplomației europene să nu uite că este "șeful diplomației, nu un lider militar în Uniunea Europeană". "Cu toate acestea, s-ar putea ca în curând să vedem că această poziție de diplomat-șef al Uniunii Europene va fi eliminată, deoarece Uniunea Europeană practic nu are o politică externă proprie, susținând în totalitate abordările pe care le impun Statele Unite", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.