Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov clarifică: Nici Moscova şi nici Damascul nu sunt implicate în uciderea soldaţilor turci

Nici Moscova şi nici Damascul nu au efectuat atacul ce a ucis patru soldaţi turci săptămâna trecută în nordul Siriei, un bombardament imputat de Ankara regimului sirian, a declarat joi şeful diplomaţiei ruse, informează AFP, potrivit agerpres.

Într-o conferinţă de presă la Alanya (sudul Turciei), Serghei Lavrov a afirmat că "nici Rusia, nici Siria (şi) forţele sale aeriene nu au nimic de a face" cu acest atac ce a avut loc pe 24 noiembrie.

Citeşte şi: Rusia intră în alertă de RĂZBOI. Măsurile luate în Crimeea sunt fără precedent

Imediat după bombardament, care a ucis patru militari turci în zona Al-Bab, Statul Major turc a implicat forţele regimului sirian, pentru prima dată de la declanşarea unei ofensive de către Ankara în august în nordul Siriei.

Guvernul turc sprijină activ opoziţia siriană care încearcă să-l răstoarne pe preşedintele Bashar al-Assad, pe care şeful statului turc Recep Tayyip Erdogan îl califică regulat drept "monstru cu mâinile pătate de sânge".

Dar Ankara şi-a moderat oarecum discursul anti-Assad de la încălzirea relaţiilor sale cu Moscova, deteriorate grav de distrugerea unui bombardier rus de către aviaţia turcă în urmă cu un an. Ankara şi-a intensificat de atunci lupta împotriva jihadiştilor şi miliţiilor kurde din Siria.

Citeşte şi: Primarul din Los Angeles îi va proteja pe imigranţi în faţa lui Donald Trump

"Trebuie să ne ameliorăm coordonarea pentru a ne concentra pe lupta împotriva teroriştilor. Ne coordonăm cu coaliţia condusă de SUA, din care face parte Turcia, pentru a se evita incidente neprevăzute", a declarat Lavrov.

"Prin urmare, este logic să se verifice, prin aceste canale, cine efectua zborurile şi cine nu" în momentul atacului, a adăugat ministrul rus de externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.