Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lazăr Comănescu subliniază importanţa unei relaţii transatlantice 'cât mai substanţiale'

04-lazar-comanescu-agerpres

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, l-a primit, joi, pe ambasadorul Daniel Fried, coordonatorul politicii de sancţiuni din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, semnalând, în acest context, importanţa unei relaţii transatlantice "cât mai substanţiale", informează MAE.

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES, în cadrul întrevederii a fost reafirmată importanţa Parteneriatului Strategic dinte cele două state şi caracterul privilegiat al relaţiilor dintre România şi Statele Unite.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu vorbeşte despre scandalul din Justiţie: Ce anunţă şeful Senatului

"Părţile au salutat consistenţa deja confirmată a Parteneriatului Strategic, precum şi potenţialul de dezvoltare, inclusiv în perspectiva reuniunii Task-Force România-SUA, care se va desfăşura la 26 septembrie 2016, la Washington. Daniel Fried a dat asigurări cu privire la angajamentul solid al Statelor Unite faţă de România, referindu-se, printre altele, la importanţa implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia din iulie 2016", precizează sursa citată.

Totodată, MAE menţionează că cei doi demnitari au discutat "aspecte de interes" privind politica de sancţiuni la nivel internaţional, precum şi evoluţiile din imediata vecinătate a ţării noastre şi din regiunea extinsă a Mării Negre.

"Cei doi oficiali au reconfirmat importanţa implementării integrale a Acordurilor de la Minsk pentru reinstaurarea păcii. În ceea ce priveşte Federaţia Rusă, s-a reiterat că măsurile restrictive adoptate vor fi menţinute până la punerea în aplicare completă a angajamentelor asumate şi revenirea la respectarea dreptului internaţional", se mai arată în comunicatul ministerului, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.