Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr, un nou atac la adresa politicienilor: Aparența e că legile s-ar face după moravurile sau năravurile inculpaților

Inquam Photos/Octav Ganea
Augustin Lazar la bilantul Ministerului Public

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat, miercuri, la CSM, că, in aparenta, legile nu se fac după standardele UE, ci după nărvaurile sau moravurile inculpaților, făcând referire la modificarea Codului Penal.

"Niciodata nu a fost vreo tentativa de a dezincrimina o fapta grava asa cum e abuzul in seviciu. In mod suprinzator, aparenta acum e ca legile s-ar face dupa moravurile sau naravurile inculpatilor si nu dupa standardele pe care noi trebuie sa le adoptam ca stat al UE", a declarat Augustin Lazăr înainte de ședința CSM.

Procurorul general al Romaniei a precizat că la nivelul Parchetului General s-au făcut, în ultimele zile, studii de impact privind modificarea articolului care reglementează abuzul în serviciu.

"Rezultatele sunt suprinzătoare. În ultimii 4 ani au fost trimis in judecată 2099 de inculpati functionari publici, alesi locali, judeteni la nivel central pentru abuz in serviciu. Am cautat printre ei sa vedem daca au comis faptele pentru sine sau pentru rude si nu am gasit niciun caz. Acest gen de fapte au ajuns la un nivel mai sofisticat, presupun mereu folosirea unor terti, a unor persoane care sunt paravan, oameni de paie care primesc foloasele respective si dispar dupa acel paravan. Potrivit acestui proiect, infractiunea de abuz în serviciu ar fi dezincriminata, ce ramane in cod e doar o forma de text care ar indica faptul ca nu s-a abrogat total. Ar rezulta ca toti cei 2099 de inculpati ar fi achitati iar prejudiciul de peste 4 miliarde de lei nu ar mai fi recuperat", a precizat procurorul general.

Augustin Lazăr a declarat că modificarea abuzului în serviciu în forma adoptată de Senat are indicii de încălcare a Constituției.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.