Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lăzăroiu: PSD va lua taurul de coarne după europarlamentare. Atunci se va rupe USL

antonescu

El crede că despărţirea PSD de PNL este "inevitabilă" şi că USL se va rupe după alegerile europarlamentare. "Nimeni nu vrea să facă pasul în afara USL-ului acum", crede sociologul.

Întrebat dacă personal crede că liberalul Crin Antonescu va rămâne candidatul USL la prezidenţiale, Sebastian Lăzăroiu a răspuns: "Nu, nu, e foarte puţin probabil să se întâmple aşa ceva. E clar că PSD-ul în condiţiile în care actuala Constituţie va rămâne în vigoare, ceea ce se va întâmpla, foarte probabil, PSD-ul nu va susţine candidatul la prezidenţiale din partea altui partid decât din PSD. Şi cred că Crin Antonescu, dacă n-a ştiut acum un an, anul ăsta ştie din ce în ce mai bine lucrul ăsta. Doar că nimeni nu vrea să facă pasul în afara USL-ului. Cred că Antonescu se teme foarte tare şi că ar putea să piardă partidul, în condiţiile în care ar ieşi acum".

Fostul consilier prezidenţial e de părere că "nici PSD-ul nu e foarte confortabil cu o despărţire în acest moment. PSD-ul încearcă să amâne cât mai mult această despărţire, dar ea este inevitabilă şi eu cred că va veni imediat după europarlamentare. Deci ambele partide sunt într-o situaţie delicată din punctul ăsta de vedere, să se despartă de celălalt".

PSD "acum nu are nici un interes, dar îi va fi greu PSD-ului să le spună liberalilor: bun şi acum trebuie să ştiţi că v-am păcălit şi că o să ne punem candidatul nostru, dar vă rugăm să rămâneţi alături de noi în Guvern! Asta-i greu de transmis şi atunci evident că PSD-ul va fi nevoit să ia până la urmă taurul de coarne şi să facă asta", crede Lăzăroiu.

El spune, in cadrul unui interviu acordat rfi.ro, că "PSD-ul nu va renunţa nici la funcţia de prim-ministru. PSD-ul e genul de partid care odată ce e pe cai mari, vrea să ia toată puterea. Sigur, preşedintele e una, dar au nevoie de cineva la Guvern care să împartă resursele, nu se bazează pe un liberal să stea în capul mesei la Palatul Victoria şi să distribuie resursele în teritoriu. Eu cred că PSD-ul îşi doreşte ambele funcţii, asta şi-a dorit de la început. Totul a fost un joc, sigur, cu USL-ul, cu noi premier-voi preşedinte, dar în timp se va dezvălui că de fapt ei vor ambele funcţii. Deci nu cred că e posibilă nici măcar o rocadă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.