Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lazio condamnă manifestările rasiste ale unor suporteri de-ai săi

www.thesun.co.uk
suporteri Lazio

Lazio Roma a condamnat joi strigătele rasiste care l-au vizat pe fundaşul francez al echipei Lecce, Samuel Umtiti, în timpul unui meci din Serie A, scrie AFP.

"Lazio dezaprobă un astfel de gest dispreţuitor, ruşinos şi anacronic şi va oferi, ca întotdeauna, colaborarea sa maximă autorităţilor pentru a-i identifica pe cei responsabili", se arată într-un comunicat al clubului roman. "Suporterii lui Lazio nu sunt rasişti şi nu pot fi asociaţi cu câţiva indivizi care dăunează grav imaginii clubului", a adăugat gruparea la care este legitimat fundaşul român Ştefan Radu, potrivit Agerpres.

Arbitrul meciului, câştigat miercuri acasă de Lecce (2-1), a fost nevoit să oprească partida câteva momente în repriza secundă din cauza strigătelor rasiste "venite din sectorul ocupat de suporterii lui Lazio", potrivit agenţiei ANSA.

Aceste strigăte au fost îndreptate către Samuel Umtiti, campion mondial în 2018 cu Franţa, împrumutat încă din vara trecută la Lecce de către FC Barcelona, dar alte sunete au fost auzite în prima repriză vizându-l pe coechipierul său din Zambia, Lameck Banda, potrivit aceleiaşi surse.

Umtiti a părăsit terenul în lacrimi la sfârşitul meciului, ovaţionat de publicul de pe stadion, potrivit presei italiene.

Miercuri seara, preşedintele FIFA Gianni Infantino şi-a exprimat "solidaritatea faţă de Samuel Umtiti şi Lameck Banda".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.