Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Le Pen: Britanicii ar trebui sa voteze pentru iesirea din UE

Marine Le Pen

Cetatenii britanici ar trebui sa voteze pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana la referendumul din 23 iunie, inspirându-i astfel si pe alti europeni sa 'fuga' din blocul comunitar, a declarat presedinta Frontului National francez, Marine Le Pen, într-un interviu aparut marti în cotidianul italian Libero, din care preia DPA.

Lidera extremei drepte franceze si-a exprimat speranta ca britanicii 'vor avea sansa de a deschide un drum pe care sper ca vor fugi si alte popoare europene' din Uniunea Europeana, pe care ea a denumit-o 'o închisoare'.

Tot potrivit sefei Frontului National, masurile de securizare a frontierelor nationale în interiorul UE, sacrificându-se astfel spatiul Schengen de libera circulatie, sunt justificate.

'Controlarea frontierelor noastre este vitala daca vrem sa luptam eficient împotriva afluxurilor de migranti, printre care se pot infiltra si teroristi islamisti care ne acopera tarile în sânge', a comentat Marine Le Pen.

În opinia sa, problema migratiei 'nu ar trebui evaluata în termeni religiosi', însa politicienii europeni ar trebui 'sa spuna ca nu detinem mijloacele de a primi aceste multimi de oameni, care sunt o sursa de tensiuni sociale, economice si de securitate'.

Marine Le Pen a mai spus ca moscheile ridicate în Europa cu fonduri provenite din Qatar si Arabia Saudita 'sunt o amenintare clara pentru securitatea noastra nationala'.

'Daca a fi populist înseamna a fi apropiat de muncitori, de pensionari, de milioane de tineri someri si foarte educati care nu se pot descurca, atunci da, sunt o populista', a adaugat ea în interviul pentru cotidianul Libero.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.