Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leancă: Să vorbești acum de anticipate mi se pare puțin incorect

Leanca

Iurie Leancă spune că, din Opoziție, va monitoriza noul Executiv de la Chișinău și, dacă este nevoie, va critica guvernul Filip.

„Există deja un Guvern investit și o recunoaștere din partea mai multor state și parteneri cheie. De aceea, acum să vorbești despre alegeri anticipate mi se pare puțin incorect și prematur. Trebuie să vedem ce va face această guvernare, deoarece aștept să văd ce au ei de gând să facă pe fiecare segment. Aștept, cu nerăbdare, să văd dacă noua guvernare înțelege că situația e dramatică în continuare și ce soluții are. Noi, după cum am zis, vom sta în opoziție și vom critica constructiv, acolo unde va fi cazul, sau vom contribui cu votul din Parlament la proiecte de care vom fi convinși. În cazul în care această guvernare își va demonstra ineficiența și lipsa de angajament clar de mobilizare a resurselor interne, atunci cred că vom pune din nou problema alegerilor anticipate”,  a spus acesta într-un interviu acordat Deutsche Welle.

Leancă a făcut apel la cetățeni pentru a păstra o atmosferă pașnică, cerând, în același timp, noului Guvern și reprezentanților protestatarilor din stradă să arate maturitate.

Încercând să explice susținerea partenerilor occidentali pentru noul Guvern, Leancă susține că un posibil motiv ar fi speranța ca noul Guvern să continue reformele.

„În al doilea rând, nu exclud că partenerii noștri occidentali, atunci când și-au exprimat pozițiile și au salutat cumva crearea acestui Guvern, au pornit și de la ideea că, din punctul lor de vedere, cred eu, această majoritate ar mai avea un potențial de a reforma R. Moldova. Nu știu care ar putea fi alte elemente care i-ar fi făcut pe occidentali să sprijine, cu o promptitudine mare, această nouă majoritate. Au procedat ei corect sau nu, o vom vedea în curând”, a adăugat el

Iurie Leancă este fost prim-ministru al Moldovei și actual președinte al Partidului Popular European din Moldova. PPEM are trei deputați (din 101) în Parlamentul Moldovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.