Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leaving Neverland - HBO încercă să opreacă procesul intentat e administratorii averii lui Michael Jackson

michael jackson

HBO caută să obţină respingerea procesului intentat reţelei de administratorii averii lui Michael Jackson din cauza documentarului „Leaving Neverland”, lansat în primăvara lui 2019 potrivit news.ro.

Vineri, reprezentanţii HBO au cerut unei curţi de apel să respingă litigiul început în urmă cu un an, când televiziunea a decis să difuzeze filmul realizat de Dan Reed, în care doi bărbaţi povestesc că au fost abuzaţi de starul american.

Jackson Estate a susţinut că Wade Robson şi James Safechuck şi-au fabricat acuzaţiile pentru câştiguri financiare. Avocaţii entităţii nu pot deschide un proces pentru defăimare, deoarece Jackson este decedat, însă s-au legat de un contract încheiat cu HBO în 1992 pentru difuzarea concertului de la Bucureşti din turneul „Dangerous”, în care exista o clauză de non-discreditare.

Astfel, administratorii consideră că a fost încălcat acest contract. HBO a contraatacat susţinând că s-a încercat cenzurarea liberei exprimări prin invocarea unei clauze dintr-un contract irelevant şi expirat.

În luna septembrie 2019, judecătorul George Wu a decis în favoarea Jackson Estate şi a propus arbitrajul.

Acum, Theodore Boutrous, avocatul HBO, a solicitat unei curţi de apel să anuleze hotărârea lui Wu pe baza faptului că acel contract a expirat şi să decidă respingerea cazului. Concertul „Live in Bucharest” a fost difuzat o singură dată şi, a spus avocatul, nicio parte nu a acţionat ca şi când contractul ar fi fost încă activ în 27 de ani.

Avocaţii lui Jackson, a mai afirmat el, nu au actualizat vreodată informaţiile din contract. Boutrous a susţinut că Jackson Estete face, în esenţă, o plângere pentru defăimare.

Răspunsul Jackson Estate ar trebui să vină până pe 30 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.