Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LeBron James, șocat după atacul ucigaş de la o şcoală primară din Texas soldat cu 18 morţi

LeBron James

Antrenorul echipei de baschet Golden State Warriors, Steve Kerr, şi starul formaţiei Los Angeles Lakers, LeBron James, s-au declarat şocaţi şi profund indignaţi după atacul ucigaş de la o şcoală primară din Texas soldat cu 18 morţi, tragedie care a stârnit un val de emoţie în rândul populaţiei americane, informează AFP.

Suspectul, un tânăr de 18 ani, a deschis focul şi a ucis 18 copii şi cel puţin un profesor în oraşul Uvalde, a precizat guvernatorul republican al acestui stat, Greg Abbott.

"Nu voi vorbi despre baschet", le-a declarat Kerr ziariştilor prezenţi la conferinţa de presă dinaintea meciului 4 al finalei Conferinţei de Vest, dinte Warriors şi Dallas Mavericks.

"De când am plecat de la antrenament, 14 copii au fost ucişi la 600 km de noi. În cursul ultimelor zece zile, persoane de culoare în vârstă au fost ucise într-un supermarket în Buffalo, mai mulţi asiatici au fost ucişi în California de Sud, iar acum copii la şcoală", a precizat Kerr.

"Când vom face ceva? Am obosit să vin în faţa voastră şi să-mi prezint condoleanţele familiilor îndoliate. M-am săturat, dar vreau ca toată lumea care aude să se gândească la propriul copil, nepot, mamă sau tată, frate sau soră. Cum v-aţi simţi dacă s-ar întâmpla asta astăzi?", s-a întrebat Kerr, al cărui tată a fost asasinat de terorişti islamişti la Beirut în 1984.

La rândul său, LeBron James şi-a exprimat indignarea şi a cerut o schimbare: "Ajunge!!! Sunt copii şi noi continuăm să-i punem în pericol la şcoală. Acest lucru trebuie schimbat", a scris jucătorul pe Twitter.

Mai multe vedete din NFL, liga profesionistă de fotbal american, au reacţionat în acest sens, precum quarterback-ul Patrick Mahomes, câştigător al Super Bowl cu Kansas City Chiefs şi originar din Texas, sau DeMarcus Lawrence (Dallas Cowboys), care au cerut socoteală guvernatorului statului, Greg Abbott.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.