Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legătura profundă dintre regele Charles și România: casa de la Viscri și momentul când s-a îndrăgostit de țara noastră/Video

regele Charles la Viscri

Charles a venit pentru prima oară în România în 1998 și, îndrăgostit de frumusețea locurilor, a recondiționat de-a lungul timpului mai multe locuințe tradiționale. La Viscri a devenit un obișnuit al locului, iar oamenii locului îl iubesc ca și cum ar fi monarh al României.

Fostul prinţ de Wales este un mare prieten al României. El a fost prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în ţara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

S-a îndrăgostit de România

Charles a decis să cumpere casa după ce a vizitat de mai multe ori România și a fost impresionat de peisajele din zonele rurale.

„În niciun alt loc din Europa nu am întâlnit peisaje și locuri atât de bine păstrate și productive”, a declarat Regele Charles al III-lea

Locuința datează din 1875 și este cunoscută sub numele de „Casa albastră”, datorită culorii pereților exteriori.

Ferestrele mici, grinzile de lemn și vița de vie sunt doar câteva elemente tradiționale pe care regele Charles al III-lea a dorit să le păstreze în momentul în care a decis să renoveze casa.

 

Mesaj în limba română

Pe atunci prinț de Wales, Charles a ținut să vorbească în limba română și a transmis un scurt mesaj.

„Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România, după trei ani de absenţă. Gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă”, a declarat Prinţul Charles, în limba română, după perioada pandemiei de Covid-19.

Ulterior și-a continuat discursul în engleză și a lăudat țara noastră.

„Legătura intrinsecă dintre viaţa noastră şi capitalul natural este un lucru pe care românii l-au înţeles mult prea bine de secole. În niciun alt loc din Europa nu am găsit peisaje mai bine conservate şi mai productive, care pot funcţiona la scară largă.

Acest lucru, din punctul meu de vedere, poate fi explicat de bogăţia naturii române, unde pot fi găsite unele dintre cele mai vechi păduri de pe continent şi unde, de exemplu, există 200 de specii de fluturi, spre deosebire de 40 de specii, în Marea Britanie.

Toţi cei care călătoresc aici au ceva de învăţat din modul în care România s-a bazat pe abordări regenerative, pentru a crea sisteme care cuprind multe specii şi peisaje socio-ecologice bogate, în zone precum Transilvania, unde oamenii încă trăiesc în armonie cu natura”, a declarat Principele de Wales.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.