Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legaturi bolnavicioase intre ASF, unii parlamentari si companiile de asigurari

ASF

"Exista legaturi bolnavicioase intre ASF, unii parlamentari si companiile de asigurari", sustine presedintele Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) Cristian Muntean. El sustine ca aceste legaturi bolnavicioase sunt dovedite de cresterea "aberanta" a pretului asigurarilor RCA.

"Eu am asistat la o dezinformare si asta este grav. Domnul Negritoiu a afirmat ca politele s-au scumpit doar cu 3%. Este o mare minciuna. Cresterea aberanta a costurilor asigurarilor RCA imi arata ca exista legaturi bolnavicioase intre ASF, unii parlamentari si societatile de asigurari", a afirmat presedintele ASSAI Cristian Muntean.

Acesta continua lantul acuzelor subliniand ca ASF nu supravegheaza piata asigurarilor si chiar protejeaza doua companii care nu mai pot acoperi financiar despagubirile.

"Cred ca asistam la o nesupraveghere a pietei asigurarilor RCA. De la 1 ianuarie 2015 intra in aplicare o noua norma RCA. Aceasta este profund toxica pentru toti pagubitii RCA. Acestia vor primi mai putini bani pentru daune majore cu peste 30%,

De asemenea avem in piata 2 societati de asigurari cu o cota in piata de asigurari de 40%, ceea ce inseamna ca au asigurat peste 2 milioane de soferi romani, care sunt in etapa premergatoare falimentului de foarte multe luni de zile. ASF nu a luat nicio masura de restrictionare a vanzarii politelor RCA. Aceste companii, care nu mai au acel indicator de solvabilitate conform legii, functioneaza ilegal in Romania si nimeni nu s-a autosesizat. Peste 2 milioane de soferi au polite de asigurari la aceste companii care nu au capacitatea financiara sa despagubeasca. Este vorba de cele doua societati introduse in redresare financiara - Astra Asigurari si Carpatica Asigurari.

In urma sesizarii depuse astazi la DNA, sunt convins ca aceste aspecte vor fi analizate", a explicat Muntean.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.