Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul a instituit pe 16 august Ziua națională de conştientizare a violenţelor asupra creştinilor

https://voiceofthepersecuted.wordpress.com
crestini persecutie

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu 240 de voturi pentru și 40 de abțineri un proiect de lege pentru declararea zilei de 16 August drept ziua de comemorare a martirilor Brâncoveni şi ziua naţională de conştientizare a violenţelor intentate asupra creştinilor.

Citește și: Fără bani de alocații și pensii, Guvernul Orban a găsit 1 miliard de lei pentru primării .

„Se declară oficial ziua de 16 august drept ziua de comemorare a martirilor Brâncoveni și ziua națională de conștientizare a violențelor intentate asupra creștinilor. În semn de conștientizare de către cetățenii români, a violențelor și persecuțiilor la care au fost și sunt supuși și astăzi creștinii în lume se iluminează în roșu, între orele 20.00-24.00 următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvernul României, sediile autorităților publice centrale și locale, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia”, se arată în lege.

Pe 16 august pot avea loc slujbe religioase peste tot unde au loc evenimente comemorative autorizate conform legii.

De asemenea, conform inițiativei legislative, „în ziua de 16 august, Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune și Agenția Națională de Presă «Agerpres» vor difuza, cu prioritate, emisiuni și materiale informative pe temele prevăzute la articolul 1 din prezenta lege”.

Cheltuielile necesare alocate pentru organizarea evenimentelor prilejuite cu ocazia zilei de 16 august pot fi asigurate și din bugetele locale ori din bugetul autorităților și instituțiilor publice.

Inițiatorul legii, deputatul PNL Daniel Gheorghe, afirmă că este necesar un astfel proiect pentru conștientizarea „în societatea românească a persecuțiilor intolerabile cu care se confruntă creștinii”.

„Ținând cont de prezența creștinismului de mai bine de două mii de ani în teritoriul actual al României precum și de rolul fundamental pe care cultul creștin l-a avut în consolidarea neamului românesc am dori să implementăm acest proiect și în țara noastră. Astfel, am dori să subliniem importanța conștientizării în societatea românească a persecuțiilor intolerabile cu care se confruntă creștinii peste tot în lume în contextul rolului deținut de către Sfinții Brâncoveni, în istoria neamului românesc iluminând cele mai importante clădiri ale României pentru a:

- Crește gradul de conștientizare în rândul creștinilor români și identificarea cu toți creștinii persecutați și suferinzi.

- Încuraja creștinii de toate vârstele și tradițiile să se ridice pentru credință și libertate și dreptul creștinilor de a-și practica credința fără frică sau obstrucție.

- Sublinia și sărbători oficial, anual data de 16 august – ca zi a Martirilor Brâncoveni cu un accent special pus pe acțiunea și implicarea tinerilor în conștientizarea rolului deținut de către creștini în istoria neamului românesc.

- Educa și informa comunitățile creștine și publicul larg, inclusiv tinerii, despre natura și amploarea persecuției creștine”, arată Daniel Gheorghe în expunerea de motive a inițiativei legislative.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.