Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lege revoluționară pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic! Raețchi, inițiatorul legii: 'E un mare pas înainte'

raetchi

Camera Deputaților a votat, azi, un proiect de lege revoluționar privind consolidarea clădirilor cu risc seismic. Inițiatorul legii a fost deputatul PNL Ovidiu Raețchi, care a punctat că, din acest moment, primarii nu mai au nicio scuză pentru a nu acționa ferm în direcția consolidării clădirilor cu risc de prăbușire:

“La aproape doi ani și jumătate de la momentul în care am depus proiectul, Camera Deputatilor a votat azi legea privind reducerea riscului seismic pentru cladirile care prezinta pericol de prabusire. Este un mare pas înainte pentru protejarea romanilor în cazul unui cutremur major.

Citește și: Liviu Dragnea eliberează atomica: „Este posibil ca România să devină o țară independentă energetic”

Câteva dintre modificările pozitive: posibilitatea finanțării chiriei pentru proprietarii care trebuie să fie mutați pentru consolidarea clădirilor; oferirea unor termene limită pentru ca primăriile să acționeze, atât în faza de documentație, precum și în cea de execuție, dacă proprietarii nu fac acest lucru, precum și acordarea de către autorităţile administraţiei publice locale a unor facilităţi financiare pentru proprietarii spaţiilor publice cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din clădirile supuse consolidării în vederea realizării măsurilor de intervenţie.

Din momentul promulgarii acestei legi, autoritățile locale, în frunte cu doamna Gabriela Firea, nu mai au nicio scuză pentru a nu acționa ferm în direcția consolidării clădirilor cu risc seismic. Au legi - sa isi faca treaba!”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

Citește și: ANAF răspunde la semnalul dat de Liviu Dragnea și pune tunurile pe președintele Klaus Iohannis! Ce sume vrea să recupereze .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.