Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea anti-risipă, susţinută de Alina Gorghiu. Cum vrea PNL să elimine foametea din România

alimente

Alimentele încă bune pentru consum, care se apropie de data de expirare şi nu mai pot fi vândute în magazine, vor lua drumul căminelor de bătrâni, orfelinatelor sau spitalelor. Ideea este a unor parlamentari, care au scris o lege după reglementările existente deja în unele state europene. Marii comercianţi sunt de acord să doneze alimentele, însă cer deduceri fiscale pentru acest lucru.

În România se aruncă peste 1.7 milioane de tone de alimente comestibile în fiecare an. Pentru a diminua această risipă enormă, deputatul PNL Florin Alexe propune o lege prin care comercianţii să fie obligaţi să direcţioneze aceste produse către orfelinate, cămine de bătrâni sau ONG-uri care îi ajută pe cei nevoiași.

Corepreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine iniţiativa colegului de partid. "Uniunea Europeană îndeamnă toate ţările să găsească soluţii pentru a reduce cantitatea de alimente bune de consumat, care sunt aruncate la gunoi, având în vedere că există milioane de oameni care ar putea beneficia de ele. În multe ţări occidentale s-au adoptat legi similare şi mă bucur să aflu că există un consens şi în România, între politicieni şi comercianţi, pentru implementarea iniţiativei", scrie Alina Gorghiu pe pagina personală de Facebook.

Vezi şi: Revoltator! 22 de milioane de TONE de mancare, risipite ANUAL in Europa. Cum sta Romania

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.