Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea aşteptată de milioane de români pe masa lui Cioloş: 'Să fiţi foarte atenţi'

dacian ciolos guvern

Legea aşteptată de milioane de români se află pe masa lui Dacian Cioloş. Premierul a cerut, miercuri, miniştrilor să respecte planurile de măsuri pentru implementarea legilor pe care Executivul a fost nevoit să le proroge, precizând că Guvernul discută, în acest sens, constituirea comisiilor de insolvenţă. Prim-ministrul a amintit, la începutul şedinţei de Guvern, că pe ordinea de zi se află constituirea comisiilor de insolvenţă la nivel central şi teritorial, o primă etapă în implementarea legii insolvenţei persoanei fizice a cărei aplicare a fost prorogată deoarece nu erau pregătite unele măsuri.

Citeşte şi: Banii care se-nvârt la PSD şi PNL: Cum sunt avantajate partidele / VIDEO

"Astăzi, avem pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind constituirea comisiilor de insolvenţă la nivel central şi teritorial prevăzute de Legea 151. Ştiţi că am fost nevoiţi să prorogăm această lege tocmai că implementarea ei nu era pregătită cu anumite măsuri", a precizat Dacian Cioloş. El a cerut miniştrilor care au ordonanţe de prorogare a unor legi să respecte măsurile pentru implementare acestora, astfel încât să următorul Guvern să nu mai fie obligat să amâne din nou aceste acte normative. "V-am cerut fiecăruia dintre dumneavoastră care aţi venit cu ordonanţe de prorogare a unei legi să vă prevedeţi planuri de măsuri pentru a pregăti implementarea acestor legi. Avem astăzi pentru pregătirea implementării legii insolvenţei persoanei fizice, avem deci o primă etapă pe care o avem pe ordinea de zi. Voiam să vă atrag atenţia, în acest context, toţi cei care aveţi astfel de ordonanţe de prorogare şi care aţi avut ataşat un plan de măsuri pentru a putea pregăti implementarea acestor legi, să fiţi foarte atenţi să respectaţi aceste programe pentru ca să nu mai fie obligat următorul Guvern să proroge din nou aceste legi", a spus Cioloş.

Citeşte şi: AŞA CEVA Un profesor vrea să calmeze elevii cu arma / FOTO

Guvernul a decis, în şedinţa din 23 decembrie 2015, prorogarea cu un an, până în decembrie 2016, a aplicării Legii privind insolvenţa persoanelor fizice. "S-a ajuns în această situaţie deoarece niciunul dintre paşii de implementare prevăzuţi în lege nu a fost atins, deşi în lege au fost prevăzute termene concrete. Astfel că Guvernul a fost nevoit, deşi nu a dorit, să amâne aplicarea acestei legi până în decembrie 2016. Totodată, avem stabilit un plan de acţiune ca aceşti paşi să fie implementaţi", preciza atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu., spun cei de la Agerpres.

Citeşte şi: Şef de instituţie publică, reţinut de DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.