Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea „Dai casa și scapi de datorii”, adoptată

credite

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 25 noiembrie, cu 233 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și o abținere, proiectul de lege care prevede că imobilele puse garanție la un credit pot stinge total datoria.

Potrivit expunerii de motive, proiectul vine în sprijinul celor 800.000 de familii care nu mai pot să-și plătească ratele la bancă pentru că salariile lor sunt mai mici decât erau când au contractat împrumutul. Odată cu intrarea în vigoare a legii, datornicii vor își vor da casa băncii, iar creditul va fi stins fără debitorul să mai rămână cu rate de plătit.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat înainte de votul din Camera Deputaților că va vota împreună cu colegii săi de partid proiectul de lege. După vot, liderul PSD a transmis că adoptarea proiectului de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile, un gest de responsabilitate față de sute de mii de familii din România.

”Adoptarea cu o largă majoritate în Camera Deputaților a proiectului de lege inițiat de colegi deputați social-democrați, privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, reprezintă un gest de responsabilitate față de cele peste 800.000 de familii. Le mulțumesc tuturor colegilor deputați, atât de la PSD cât și de la celelalte partide politice, care au votat în favoarea acestui proiect de lege. Au înțeles că responsabilitatea fundamentală a Parlamentului este să creeze un cadru legislativ care să răspundă nevoilor reale ale societății”, a declarat Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.