Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea de reintegrare a regiunii Donbas va intra în vigoare la 24 februarie

Ziarul parlamentului ucrainean "Golos Ukrainî" a publicat vineri o lege controversată cu privire la reintegrarea regiunii afectate de conflict Donbas din estul Ucrainei sub suveranitatea Kievului, deschizând calea pentru ca legislaţia să intre în vigoare la 24 februarie, informează Xinhua. Luna trecută, parlamentul ucrainean a adoptat legea privind reintegrarea Donbasului, care defineşte zonele controlate de rebelii pro-independenţă drept "teritorii ocupate temporar", conform Agerpres.

Pe 11 februarie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Ucraina ar face o "greşeală colosală" şi ar încălca acordurile de la Minsk dacă va adopta legea. Cu toate acestea, pe 20 februarie, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a semnat legea, declarând că Ucraina nu încalcă nicio obligaţie internaţională, inclusiv acordurile de la Minsk.

Acordurile de la Minsk, încheiate în septembrie 2014 şi februarie 2015, prevăd printre alte măsuri o încetare a focului, retragerea armamentului greu de pe linia de contact, un schimb de prizonieri şi alegeri locale. Conflictul din regiunea Donbas în estul Ucrainei a început în aprilie 2014 după ce forţele guvernamentale au lansat ofensive pentru a recăpăta controlul asupra oraşelor cucerite de grupări armate, după ce provinciile Doneţk şi Lugansk şi-au autoproclamat independenţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.