Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LEGEA Mamelor Eroine

A sosit vremea să avem o adevărată Lege a Mamelor Eroine

Într-un moment în care cele mai aprinse dezbateri se învârt, precum un câine în jurul cozii, în jurul chestiunii migranţilor, a sosit vremea să ne mai gândim şi la noi, la noi ca o Ţară, ca un Popor, şi mai ales la viitorul nostru al tuturor.

În ultimii 25 de ani, în România s-a instalat un vrăjmaş insidios care ne ameninţă serios devenirea. O voi spune prin cuvintele unui eminent specialist. Profesorul Vasile Gheţău, directorul Centrului de Cercetări Demografice al Academiei Române, a ajuns, în urma unui studiu, la un deznodământ sumbru: populaţia României în 2050 va fi de 16 milioane de locuitori. Dacă asta nu vă înspăimântă, vă mai atrag atenţia supra unor cifre: în anul 1990, în România, s-au născut 314.746 de copii, în anul 2011 s-au născut 196.242 de copii, iar în 2013, s-au născut 176.000 de copii.

Altfel spus, natalitatea a scăzut la jumătate.......

Dar treburile se înrăutăţesc: la o populaţie de circa patru milioane de cetăţeni, în Irlanda, în 2012, s-au născut 16 copii la 1.000 de locuitori. În acelaş an, în România se năşteau 10 copii la mia de locuitori. De nepermis, în condiţile în care populaţia României scade cu 500 de persoane zilnic, iar numărul de pensionari a ajuns la 5,4 milioane de suflete, şi creşte…

Concluzia este înfiorătoare; româncele nu mai fac copii. Viaţa grea, eventualitatea luării căii străinătăţii la un moment dat, aşteptarea unei clipe favorabile sau a unui serviciu mai bun, toate pot fi argument pentru orice femeie din România pentru a evita, prelungi sau chiar nega o posibilă maternitate. Din fericire, profesorul Gheţău este un optimist. Domnia Sa nu a luat în calcul fenomenul migraţionist. Mulţi dintre copiii români născuţi aiurea nu vor mai fi români. Pentru că nu vor mai voi, pentru că speră altceva, pentru că tatăl e irlandez, italian sau spaniol…

Riscăm să ajungem ce nu am fost niciodată: un popor fără tineri nu poate fi nicicând un popor puternic.

Acestea sunt numai o mână din argumentele pe care le aduc în sprijinul unei legi care să facă parte dintr-un sistem de ocrotire social responsabil şi calculat ca un succes pe termen mediu şi lung. Dacă nu vom adopata acum măsurile de mare şi urgentă necesitate, avem toate şansele să ne diluăm ca popor în masa tot mai mare de migranţi, de venetici ce vor găsi aici şi pâine bună şi condiţii minunate faţă de locurile lor de provenineţă.

Aşadar, depun acest proiect de lege.

O voi numi Legea Mamelor Eroine, pentru că nu mă tem de cuvinte. O femeie care se dedică creşterii şi educaţiei a trei sau mai mulţi copii poate fi numită, fără îndoială, a fi o mamă-eroină. Sacrificiul ei de acum, garantează viitorul nostru al tuturor, al românilor şi al patriei lor. Cu cât recunoaştem şi facem ceva în sensul adevărat de a le ajuta, cu atât mai multe şanse avem să ne întoarcem la peste 20 de milioane de inimi de români!

În esenţă, voi propune, susţine şi mă voi lupta ca mamele ce au în îngrijire de la trei copii în sus să primească o indemnizaţie specială. În fapt, o pensie specială, pe întreaga durata a vieţii sale, în aşa fel încât să nu se lupte cu lipsurile nici când copiii vor fi pe picioarele lor, dar şi după aceea, ca o recunoaştere a eforturilor sale de către statul român.

Este un pas mic, dar important, o primă cărămidă la baza unui sistem de protecţie social realist, drept şi care va da roade pe un termen cât mai lung posibil.

E şansa noastră să ne punem la adăpost viitorul, să construim încă de azi România de mâine, cea în care să ne placă să trăim.

Mamele simt asta, ele generază palpabilul viitor. Neamul de peste veac poate fi salvat.

Să le mulţumim adevăratelor eroine cum se cuvine!

Deputat PSD Ilfov

Ninel PEIA

www.ninelpeia.ro

 

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

LEGE

pentru Mamele Eroine

privind indemnizaţia viageră pentru mamele care au născut şi crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii

 

Parlamentul României adopta prezenta lege.

Art. 1. –  Se acordă o indemnizaţie viagera lunară pentru mamele care au născut şi cresc 3 copii şi mai mult de 3 copii.

Art.2.–Indemnizatia viageră se acordă in fiecare luna după cum urmează:

a)     Indemnizaţie viageră, in valoare de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 3 copii;

b)    indemnizaţie viageră, in valoare de 40% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii;

c)     indemnizaţie viageră, in valoare de 50% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii;

d)    pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul şi medalia de ”Mama Eroină”.

e)    indemnizaţia viageră se actualizează anual in functie de salariul mediu net pe economie din anul anterior

Art. 3. –  Acordarea sumei ce ii revine mamei nu este condiţionată de obţinerea unui alt venit şi nu se impozitează.

Initiator: Deputat PSD Ilfov, Ninel PEIA

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.