Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea pentru combaterea bullyingului în școli a fost adoptată de Senat

copil abuzat

Senatul a adoptat, marţi, în şedinţa de plen, în calitate de Cameră decizională, propunerea legislativă pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 prin care sunt interzise, în unităţile de învăţământ, "comportamente generatoare de bullying", potrivit Agerpres.

Senatorii au votat telefonic, fiind exprimate 128 de voturi "pentru" şi două abţineri.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

Iniţiată de un grup de deputaţi din aproape întreg spectrul politic (PSD, PNL, PMP, UDMR, ALDE şi minorităţi), propunerea legislativă vizează creşterea gradului de siguranţă în mediul şcolar prin abordarea proactivă a provocărilor generate de fenomenul bullying în societate.

Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, iar în Comisia de învăţământ a Senatului a fost amendat, astfel că unul dintre alineatele nou introduse în lege stabileşte că "în unităţile şi instituţiile de învăţământ sunt interzise comportamente generatoare de bullying, oricare ar fi forma acestuia".

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Legea educaţiei naţionale a mai fost completată de Senat în sensul că antepreşcolarii, preşcolarii şi elevii din unităţile şcolare de stat şi particulare acreditate beneficiază, pe lângă asistenţa gratuită medicală, psihologică şi logopedică în cabinete specializate ori în unităţi medicale de stat, şi de consiliere psihologică.

Şedinţa, condusă marţi din sala de plen de preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, asistat de secretarii Ion Ganea şi George Dircă, a avut loc, la fel ca şi cea de săptămâna trecută, cu prezenţă restrânsă în sală (36 de senatori), majoritatea parlamentarilor participând de la distanţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.