Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea privind comercializarea produselor românești, contestată la Comisia Europeană. Discuțiile continuă de câțiva ani

newslettereuropean.eu
romania ue comisia europeana

Legea privind comercializarea produselor românești, Legea nr. 150/2016, despre care producătorii autohtoni spun că nu s-a aplicat niciodată, iar reprezentanții supermarketurilor că este imposibil de aplicat, a adus, totuși, o schimbare în piața de retail pe segmentul de produse alimentare. „A creat apetitul pentru produsele românești. Marile rețele s-au temut de o revoltă puternică din partea producătorilor, după modelul Franței”, a spus Nini Săpunaru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în emisiunea Agro Jurnal de la Digi24. Astfel, au apărut spațiile destinate exclusiv produselor românești și s-a redus timpul de plată a produselor de către comercianți, potrivit fermierinromania.ro.

Legea, care reglementează mai multe drepturi ale furnizorilor în relațiile cu lanțurile comerciale, care obligă marii retaileri să se aprovizioneze cu minimum 51% din lanțul alimentar scurt, în cazul anumitor categorii de produse, să elimine taxele și serviciile imputate furnizorilor, a fost contestată la Comisia Europeană și se află încă în procedură de examinare și într-un flux de corespondență și discuții care continuă de doi ani, între Comisie și autoritățile române, a declarat deputatul Alexandru Stănescu, peședintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, în emisiunea citată.

Citește și: Ce a scris presa internaţională despre calificarea Simonei Halep în sferturile Australian Open

Anul viitor, până la 1 noiembrie, se va transpune în legislația internă directiva europeană privind practicile comerciale neloiale în lanțul de aprovizionare alimentar, Directiva Uniunii Europene nr. 663 din anul 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.