Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea privind darea în plată, reexaminată în comisiile Parlamentului

comisie

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca cererea de reexaminare formulata de presedintele Klaus Iohannis privind legea referitoare la darea în plata a ajuns la Parlament, ea fiind repartizata comisiilor de specialitate pentru a urma traseul procedural obisnuit.

'Cererea de reexaminare a legii darii în plata, care a fost trimisa de presedinte, a ajuns la Parlament si ea a fost repartizata la comisii si o sa îsi urmeze traseul obisnuit', a afirmat luni Tariceanu, dupa sedinta Biroului permanent al Senatului.

Vinerea trecuta, presedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea legii privind darea în plata a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite.

'Darea în plata trebuie legiferata astfel încât sa preîntâmpine sau sa diminueze hazardul moral în relatia dintre creditor si debitor, într-un context contractual în care comportamentele economice ale acestora sa fie ghidate de principiul responsabilitatii în privinta drepturilor si obligatiilor lor legitime. Pe de alta parte, reglementarea raporturilor contractuale dintre debitorii aflati în imposibilitatea de a-si achita creditele ipotecare pentru achizitionarea de locuinte si creditorii acestora raspunde, totodata, unei problematici care are si profunde conotatii sociale si pentru care solutiile legislative trebuie sa ofere celor aflati într-o asemenea situatie predictibilitate si securitate juridica. Din aceste perspective, consideram ca actele normative în materie trebuie sa fie clare si lipsite de orice echivoc, doar astfel putând fi realizat scopul avut în vedere de legiuitor', afirma seful statului în cererea de reexaminare adresata presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.