Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea salarizării unitare va primi azi verde de la Coaliție. Ce se va mai întâmpla în CONCLAVUL PSD

Liviu Dragnea CEx PSD

Social-democraţii se reunesc, joi, la Sinaia, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), în aceeaşi zi urmând să aibă loc şi întâlnirea Coaliţiei de guvernare.

Tot joi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se va întâlni cu grupul parlamentar al deputaţilor social-democraţi, pe ordinea de zi a discuţiilor fiind aspecte organizatorice legate de programul Camerei Deputaţilor, stadiul iniţiativelor legislative, programul de guvernare, situaţia prezenţei.

Proiectul de lege privind salarizarea unitară va fi semnat la CExN de liderii coaliţiei şi de parlamentari, conform unui anunţ făcut de Dragnea luni. Este vorba de o iniţiativă parlamentară, urmând ca dezbaterea acesteia să aibă loc în Parlament.

Liderul PSD şi-a exprimat speranţa că şeful statului nu va întoarce de la promulgare Legea salarizării unitare.

Citește și: Rareș Bogdan, scenariu TULBURĂTOR: și-a băgat Dragnea mortul în casă?

"Deocamdată să ieşim cu ea, să înceapă dezbaterile serioase în Parlament, nu putem să spunem că o întoarce preşedintele când nu i-a fost prezentată. Dar e bine să se ia măsuri de siguranţă. Până la finalul acestei sesiuni vrem să încercăm să fie în vigoare, pentru că de la 1 iulie unele categorii sociale vor avea măriri de salarii", a precizat Dragnea, miercuri, la Sinaia.

În Coaliţia de guvernare se va discuta şi despre rezultatul evaluării făcute de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea procurorului general, Augustin Lazăr, şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Săptămâna trecută, Dragnea a susţinut că are "o oarecare dezamăgire" că ministrul Toader nu a cerut revocarea lui Lazăr şi Kovesi.

Liviu Dragnea a anunţat că ministrul Justiţiei nu a fost invitat la reuniunile de la Sinaia.

"Eu nu l-am invitat, pentru că nu e la subiect nici la coaliţie, nici la parlamentari. Avem timp să vorbim şi eu şi oricine altcineva cu dumnealui", a explicat Dragnea.

Potrivit acestuia, pachetul de legi privind modificarea Codului penal, respectiv modificarea abuzului în serviciu, trebuie făcut public pe site-ul Ministerului Justiţiei şi totodată să existe o amplă dezbatere în Parlament. Totodată, Dragnea a apreciat că se impune un audit la Ministerul Public, măsură anunţată de ministrul Toader, dar a subliniat necesitatea întocmirii unui raport final.

Întrebat dacă are ceva să-i reproşeze ministrului Tudorel Toader, Dragnea a arătat că nu este "furnizor de reproşuri'. În opinia sa, nu s-ar pune problema retragerii sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, 'cel puţin nu în acest moment'.

"Până la urmă este un guvern politic şi cred că (Tudorel Toader - n.r.) va învăţa din neconcordanţele astea în comunicare, aşa le consider eu, şi trebuie totuşi să vină cu legile pe care le aşteaptă toată lumea", a adăugat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, miercuri, potrivit Agerpres.

Social-democraţii vor discuta la Sinaia şi despre situaţia deputatului Cătălin Rădulescu, care luna trecută a anunţat că se autosuspendă din PSD până la clarificarea tuturor aspectelor legate de declaraţiile pe care le-a făcut în spaţiul public.

"Vom discuta subiectul Cătălin Rădulescu. A încercat să se autosuspende, nu i-a ieşit. O să propun eu autosuspendarea lui", a precizat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.