Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea Turismului, inițiată de Guvern, a trecut TACIT, în Senat: Ce TAXE au fost introduse

toader senat

Senatul a adoptat, tacit, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul privind Legea Turismului, inițiat de Guvern. Un amendament al UDMR admis prevede introducerea unei noi taxe pentru promovarea turistică, respectiv de 1%/turist/noapte din valoarea cazării.

Legea turismului a fost adoptată tacit de către Senat, termenul de adoptare fiind îndeplinit la data de 22 septembrie, informează mediafax.ro.

Citește și: Sorina Matei detonează cazul fetiței de 11 ani, ucise de pedofilul olandez! ‘Soția sa este comisar-șef la IPJ Dâmbovița’

Un amendament propus de UDMR și adoptat în Comisia economică prevede introducerea unei taxe pentru promovarea turistică.

„La nivelul unităților administrativ-teritoriale unde se desfășoară activități turistice conform definițiilor prezentei legi și este înființată o organizație de management al destinației, se va stabili, prin hotărâre de consiliu local, introducerea unei taxe speciale pentru promovare turistică, care urmează a fi percepută de la turiști de către prestatori de servicii de cazare. Cuantumul acestei taxe obligatorii va fi de 1%/turist/noapte din valoarea cazării”, prevede amendamentul UDMR, adoptat în Comisia economică a Senatului.

Citește și: Misterul a fost elucidat! De ce nu l-au reținut polițiștii pe olandezul ucigaș la plecarea de pe aeroport

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare organizarea, coordonarea, finanțarea, autorizarea și controlul activităților din domeniul turismului, promovarea și dezvoltarea turismului, precum și managementul resurselor turistice și umane în conformitate cu principiile echității, competitivității, accesibilității, sustenabilității și dezvoltării durabile”, se arată în raportul comisiei de specialitate.

O altă prevedere din Legea Turismului vizează sistematizarea legislaţiei secundare prin crearea cadrului legal şi indicarea autorităţilor cărora le revine sarcina elaborării normelor metodologice, reglementarea atribuţiilor şi obligaţiilor autorităţii administraţiei publice centrale responsabile în domeniul turismului, precum şi clarificarea responsabilităţii autorităţilor administraţiei publice locale ca urmare a transferului de competenţe în domeniul turismului de la nivel central la nivel local.

Citește și: Gheorghe Dincă face noi mărturisiri! Ce le-a spus colegilor de celulă

Totodată, Legea urmărește corelarea şi armonizarea deciziilor şi strategiilor din domeniul turismului cu politicile şi strategiile din celelalte ramuri ale economiei naţionale conexe turismului, care se vor realiza prin intermediul Comitetului interministerial pentru Turism, cu rol consultativ.

Senatul a fost prima Cameră sesizată în acest sens, Legea Turismului urmând să ajungă la Camera Deputaților, care va avea rol de for decizional.

Citește și: Gigi Becali și-a chemat fina în fața judecătorilor- Suma uriașă pe care i-o datorează Gabriela Firea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.