Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legendele fotbalului african au pledat pentru o 'tresărire' de orgoliu pe continent

descopera.ro
fotbal minge

Legendele fotbalului african, în frunte cu Samuel Eto'o, au pledat, duminică, la Dakar, pentru o "tresărire" de orgoliu pe continent, apreciind că există o lipsă de "caracter" şi de "organizare", în timp ce trofeul "Balonul de Aur" african ce va fi decernat marţi în capitala Senegalului va recompensa, din nou, un jucător care evoluează în Europa, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cei trei finalişti, aceiaşi ca anul trecut, evoluează în selectul şi puternicul campionat englez: egipteanul Mohamed Salah, deţinătorul titlului şi marele favorit, senegalezul Sadio Mane, ambii de la Liverpool, şi gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang de la Arsenal. 

"Cu astfel de jucători, de ce nicio ţară africană nu a câştigat până acum o Cupă Mondială? Pentru că nu credem suficient în noi", a afirmat Eto'o, fostul jucător al echipelor FC Barcelona şi Inter Milano, cvadruplu câştigător al "Balonului de aur" african şi cel mai bun marcator din istoria naţionalei Camerunului. 

"Africa duce lipsă de caracter şi de organizare", a adăugat El-Hadji Diouf, sfertfinalist al Cupei Mondiale cu Senegal în 2002 şi "Balon de Aur" african în 2002 şi 2003. 

Dând exemplu salariile din campionatul senegalez, care rareori depăşesc 1.000 de euro, este normal ca tinerii talentaţi să-şi dorească să aibă cariere după modelul celor mai buni jucători în campionatele europene, a subliniat fostul internaţional ghanez şi vicepreşedinte al Confederaţiei africane de fotbal (CAF), Anthony Baffoe.

Citește și: Novak Djokovic se menţine în fruntea clasamentului ATP, în timp ce Marius Copil a ajuns pe 61

"Problema este cum să-i păstrăm cât mai mult timp pe continentul african. Pentru aceasta, este nevoie de contracte, de salarii, de infrastructuri. Ţările din Magrheb sunt mult mai avansate, la fel ca Africa de Sud. Este rândul nostru să îi urmăm", a adăugat fostul finalist al Cupei Africii pe Naţiuni din 1992. 

"Este anormal ca echipele africane să nu poată rivaliza cu cluburi precum Real Madrid sau Bayern Munchen", a adăugat El-Hadji Diouf, explicând că şi-ar fi dorit să-şi încheie cariera în Senegal "dacă ar fi fost infrastructuri corespunzătoare". 

"Este multă corupţie în Africa. Banii daţi de CAF şi de FIFA trebuie să fie cheltuiţi pentru infrastructuri şi pentru cei care fac spectacol", a adăugat, la rândul lui, Samuel Eto'o. 

Luni seara, la Dakar, Samuel Eto'o şi alte legende africane precum Michael Essien, George Weah, Didier Drogba sau Joseph-Antoine Bell, vor juca un meci demonstrativ contra selecţionatei senegaleze care a învins Franţa, campioana mondială en titre, în deschiderea Cupei Mondiale din 2002 din Coreea de Sud şi Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.