Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legile justiției, dezbătute în Parlamentul European. Comisarul european pe Justiție, mesaj crucial pentru România

timpul.md
vera jourova

Comisarul european pentru justiţie, Věra Jourová, a reiterat miercuri, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, apelul Comisiei Europene ca Parlamentul României să deschidă dezbaterea privind modificările la legile justiţiei în linie cu recomandările Bruxellesului şi să obţină un consens.

Ea a mai spus că şi preşedintele României are de jucat un rol cheie în acest proces.

Vezi și: DOCUMENTUL prin care PSD prezintă în Parlamentul European modificările la legile justiției

Într-o dezbatere în plenul Parlamentului European la Strasbourg, Věra Jourová a afirmat de asemenea că executivul comunitar este pregătit să continue dialogul cu autorităţile române şi să îşi ofere sprijinul.

'După 10 ani de eforturi continue, România are unul dintre cele mai bune sisteme judiciare', a spus Jourová, care a amintit totodată că, în decembrie 2017, în ultimul raport MCV, Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la modificările legilor justiţiei, iar de atunci dezbaterea a evoluat. 

Comisarul european a amintit că Grupul statelor care luptă împotriva corupției au pornit o anchetă în ceea ce privește modificarea legilor justiției din România, iar acest raport va fi publicat în luna martie.

Vezi și: Supa-minune care te ajută să slăbești și îți face tenul mai frumos/ REȚETĂ

Věra Jourová a arătat că în această perioadă este un moment crucial, după ce primele două legi din pachetul legilor justiției au fost întoarse în Parlamentul României de către Curtea Constituțională. Jourova a spus că încă se poate ajunge la o serie de legi ale justiției favorabile sistemului judiciare.

„Vom analiza profund amendamentele care vor fi aduse legilor justiției și Codurilor Penale. Comisia Europeană va fi alături de România și va analiza foarte bine întregul proces”, a mai previzat Věra Jourová.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.