Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legile justiției: modificări în structura de conducere a CSM și noi condiții de eligibilitate

Inquam Photos / Octav Ganea
parchet csm diicot dna

Comisia pentru Legile justiției a început dezbaterile pe Legea 317/2004, privind organizarea CSM. O primă modificare importantă este legată de experiența cerută celor care doresc să devină membri ai CSM.

”Articolul 7:

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii se aleg din rândul judecătorilor şi procurorilor numiţi de Preşedintele României, cu o vechime în funcția de procuror sau judecător de minim 7 ani și care nu au fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani”, se arată într-un amendament adoptat la Articolul 7.

De asemenea s-a introdus în lege posibilitatea ca și procurorii DIICOT să poată candida la o funcție de membru în CSM, până acum dreptul aparținând exclusiv procurorilor DNA și cei de la PICCJ.

”a) 1 procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la DNA sau de la DIICOT”, se arată în noua formă a articolului care stabilește componența CSM.

De asemenea, în mai multe puncte ale Articolului 7 s-a întărit interdicția de a face parte din CSM procurorii sau judecătorii care au colaborat cu securitatea înainte de 1990 și cei care au făcut parte din serviciile de informații.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.