Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legile Justiției au trecut testul CSM

zf.ro
Consiliul Superior al Magistraturii CSM

Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a avizat joi favorabil, cu observații, proiectul de Lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor, proiectul de Lege privind organizarea judiciară şi proiectul de Lege privind Consiliul Superior al Magistraturii. Hotărârea a fost adoptată cu o majoritate de peste 2/3 din voturile membrilor Consiliului, observațiile având un caracter preponderent tehnic.

Citește și: Textele integrale ale proiectelor Legilor Justiției adoptate de Guvernul Ciucă

Principalele aspecte propuse prin proiecte cu privire la statutul judecătorilor și procurorilor și sistemul judiciar, în ansamblul său, corespund, în esență, viziunii Consiliului Superior al Magistraturii, răspunzând atât nevoii de a menține acele soluții legislative care și-au dovedit eficiența, cât și celei de a implementa soluții diferite de cele consacrate, dacă acestea din urmă nu mai corespund realităților din sistem.

De altfel, în procedura de avizare, Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat punctele de vedere ale instanțelor și parchetelor cu privire la propunerile formulate, proiectele de lege transmise spre avizare fiind apreciate de majoritatea acestora, observațiile înaintate având în general un caracter tehnic.

În concluzie, atât Consiliul Superior al Magistraturii, în largă majoritate, cât și cele mai multe instanțe și parchete, susțin caracterul preponderent pozitiv al celor trei proiecte de lege.

În același timp, Consiliul se va implica în continuare în procesul legislativ în conformitate cu principiul cooperării loiale, observațiile reținute în hotărârea de avizare urmând a fi susținute și în cadrul procedurii parlamentare, în scopul asigurării tuturor garanțiilor pentru consolidarea independenței sistemului judiciar și realizarea unui act de justiție la standarde înalte, contribuind astfel la creșterea încrederii întregii societăți în justiție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.