Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legislatorii americani, puși în dificultate de schimbarea sexului la minori

captura youtube
schimbare sex

Dezbaterea privind pedepsirea aplicării procedurilor medicale de schimbare a sexului la minorilor îi pune în încurcătură pe legislatorii americani în timp ce tot mai multe vedete își arată susținerea pentru copiii lor care vor să își schimbe genul, potrivit Mediafax.ro.

Reprezentanții statului Dakota de Sud în Camera Reprezentanților au propus un amendament legislativ care ar permite incriminarea medicilor care îi ajută pe tinerii cu vârste mai mici de 16 ani să își schimbe sexul.

Dacă este adoptată, noua lege ar clasifica drept delict cu premeditare operația sau tratamentul cu medicamente care blochează manifestările de pubertate și terapia cu hormoni aplicate minorilor cu scopul de a le schimba sexul.

Asistenții medicali și alte persoane care administrează aceste tratamente fără să aibă licență nu intră sub incidența acestei legi.

Discuțiile au început de la cazul unui copil din Texas, James Younger. Micuțul în vârstă de 7 ani a făcut obiectul unei neînțelegeri între părinți care nu au putut cădea de acord dacă va fi crescut ca fată sau ca băiat.

Citește și: PNL justifică eliminarea pensiilor speciale: ' Alocațiile pentru copii să fie majorate'

Potrivit republicanului Fred Deutsch, este momentul să se blocheze tratamentele medicale care pot avea efecte ireversibile bazate nu pe teste ale sângelui sau controale neurologice și strict pe ”părerea copilului”.

“Convingerea unui copil că este de un alt sex decât cel cu care s-a născut și decizia medicului din Dakota de Sud se bazează numai pe ceea ce simte copilul”, a arătat politicianul.

Amendamente asemănătoare au fost propuse și de alte state.

Chase Strangio, directorul adjunct al Proiectului LGBT & HIV de la American Civil Liberties Union a descris valul de inițiative drept ”unul dintre cele mai ostile debuturi de sesiune legislativă pe care am văzut-o”.

Potrivit activiștilor în domeniu procesul de tranziție de la un gen la altul ar avea rezultate mai bune cu cât este început mai devreme în viață, atât din punct de vedere psihologic, cât și fizic. Sondajele în rândul persoanelor transexuale au arătat procente mai mari decât în cazul altor minorități sexuale de cazuri în care tinerii au încercat să se sinucidă.

Heather Smith, din partea ACLU din Dakota de Sud a explicat faptul că inițiativa va fi atacată în instanță dacă va deveni lege: “Blocând accesul la asistență medicală, susținut de toate marile asociații de profil, legislația promovează nepăsarea crasă față de sănătatea și bunăstarea tinerilor transgender, printre cele mai vulnerabile persoane din statul nostru”.

Charlize Theron este una dintre vedetele care au anunțat că unul dintre copiii săi este transexual. Fiul său înfiat, Jackson a informat-o când avea doar 3 ani că este fată: “am crezut că e băiat... până când s-a uitat la mine, când avea 3 ani, și mi-a zis «nu sunt băiat!»”, a povestit vedeta care a explicat și că nu este nicio diferență între modul în care își crește fetița și cel în care este tratat Jackson.

Shiloh Nouvel Jolie-Pitt a fost fetița pe care au avut-o Angelina Jolie și Brad Pitt. La 13 ani, copilul se identifică drept băiat și preferă să fie strigat John. Părinții au afirmat că îi susțin alegerea dar au fost și voci care i-au criticat pentru hotărârea de a ține cont în primul rând de fericirea copilului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.