Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leguma care previne cancerul de colon. Cum trebuie consumată

glsa.ro
legume

Una dintre cele mai populare legume din casa oricărui român este varza. Ceea ce nu știați este că este un aliment bogat în vitamina C și un excelent antiinflamator.

Varza este bogată și în potasiu,acid folic, betacaroten, vitamina K și vitamina B6.

Foarte mulți blamează această legumă datorită mirosului și a tulburărilor digestive pe care le provoacă. Varza nu afectează sistemul digestiv decât dacă este combinată cu carne (sarmale, varză călită).

ATENȚIONARE METEO: Ploi, furtuni și temperaturi scăzute

Diverse universități internaționale au făcut numeroase studii ce au demonstrat proprietățile anticancerigene ale verzei. Aceste proprietăți se datorează glucozinolatiilor, aceștia sunt în esență moleculele de bază ale subsanțelor care cresc rezistența oamenilor la cancer. Se presupune că tumorile în stadiu incipient sunt distruse de aceste molecule, scrie unica.ro.

Varza este o legumă bogată și în mangan, fibre, vitamina B1, cupru, colină, fosfor, vitamina B2, magneziu, calciu, seleniu, fier, acid pantotenic și niacină. Toate aceste caracteristici fac din varză un bun luptător împotriva tensiunii arteriale mărite, a colesterolului, a anemiei, a bolilor inflamatorii și a bolilor de coagulare.

Varza se poate consuma în stare crudă (sub formă de salate sau sucuri), gătită (fără carne) și murată (zeama de varză reglează flora intestinală).

Cantitatea recomandată este de 200-300 grame zilnic. Consumată în exces, va duce la formarea gazelor intestinale atât de neplăcute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.