Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leguma pe care românii o adoră, dar pe care medicii nu o recomandă

Brai-Cata
legume fructe cumparaturi eco

Leguma pe care românii o adoră, dar pe care medicii nu o recomandă

Atunci când căutăm o dietă sănătoasă, potrivită pentru noi, un lucru care ni se va repeta constant este importanța fructelor și a legumelor. Acestea pot fi o adevărată mină de aur, dacă vrem să dăm jos din kilogramele în plus. Cu toate acestea, nu mulți dintre noi știu că o legumă anume poate, de fapt, să ne îngrașe!

Atunci când vrem să începem o dietă și începem să căutăm una potrivită pentru noi, un lucru care ni se va repeta constant este importanța consumului de fructe și legume. Din ce ni e spune, acestea pot fi o adevărată mină de aur pentru sănătatea noastră, mai ales dacă vrem să dăm jos din kilogramele în plus.

Cu toate acestea, nu mulți dintre noi știu că o legumă anume poate, de fapt, să ne îngrașe! Această legumă, cât și altele care se află în această situație, pot părea, la prima vedere, extrem de banale și sănătoase!

În general, legumele au un conținut scăzut de calorii și fibre, de aceea ne și sunt recomandate atât de des, când vrem să țiem o dietă. Cu toate acetea, deși poate suna surprinzător, există și unele excepții!

Leguma care ne poate îngrășa

De exemplu, o legumă care ne poate adăuga kilograme în plus este cartoful! Datorită conținutului ridicat de carbohidrați, trebuie să avem grijă să nu exagerăm cu consumul cartofilor! Iar, mai ales dacă îi pregătim prăjiți, în ulei, aceștia ne vor îngrășa și mai repede!

Iar cartofii nu sunt singura excepție de la regulă! Mai există și alte legume care pot să ne facă întreaga dietă inutilă, dacă le consumăm prea des! De exemplu, mazărea, țelina, păstârnacul, cât și fasolea, conțin un nivel ridicat de carbohidrați, fiind la fel de periculoase pentru silueta noastră precum cartofii!

Este important să avem grijă să avem o dietă variată, atunci când încercăm să luptăm cu kilogramele în plus. De asemenea, doar pentru că un aliment este considerat „fruct”, sau „legumă”, nu înseamnă că nu ne va îngrășa, dacă începem să îl consumăm în exces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.