Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leguma pe care să nu o mai pui niciodată în ciorbă. Prin fierbere, te poate îmbolnăvi grav

casaluica.ro
ciorba

Una din cele mai populare legume poate reprezenta un real pericol pentru sănătate. Gospodinele o folosesc inclusiv la ciorba cea de toate zilele. Fiartă, însă, te poate îmbolnăvi grav.

Deși are numeroase beneficii pentru organism, țelina, căci despre ea este vorba, poate deveni toxică atunci când este reîncălzită.

Țelina are un conținut ridicat de nitrați și – în momentul în care mâncarea este reîncălzită – respectiva cantitate de nitrați este eliberată.

Nitrații pot crește riscul dezvoltării unor boli grave, precum cancerul. Pe de altă parte, avertizează medicii, consumul țelinei reîncălzite poate duce la hipertensiune, intoxicație alimentară și disfuncții ale sistemului circulator.

Țelina devine mai toxică și pe timpul verii, când sunt temperaturi foarte ridicate. Consumul în vară poate provoca alergii, din cauza unei substanțe numită bergapten, care duce la reacții anafilactice.

O grijă specială trebuie să aibă femeile însărcinate. Consumul de țelină în cantități mari nu este recomandat, deoarece reprezintă o sursă bogată de hormoni naturali, potrivit realitatea.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.