Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lennart Thy, atacantul care a lipsit de la un meci al echipei Venlo pentru că a donat celule stem, a primit premiul pentru Fair Play, la gala FIFA

Lennart Thy

Atacantul Lennart Thy, care în luna martie nu a participat la un meci al echipei VVV-Venlo cu PSV Eindhoven, deoarece a donat celule stem pentru o persoană bolnavă de leucemie, a primit premiul pentru Fair Play la gala FIFA The Best, luni seară, la Londra.

Lennart Thy, în prezent component al echipei Erzurumspor, nu a jucat la partida din martie, dar a fost ovaţionat de întreg stadionul în minutul 11, numărul său de pe tricou. Thy a fost sunat înainte de a dona celule stem de la un spital din Koln pentru a i se explica faptul că ADN-ul său era compatibil cu cel al unui pacient bolnav. Atacantul se înregistrase ca donator în urmă cu şapte ani, când era la echipa de tineret a formaţiei Werder Bremen. "Mă gândeam la meci, dar când am înţeles că pot salva o viaţă, nu am ezitat niciun moment", a explicat el. Astfel, Thy s-a dus la Koln, unde a fost injectat de două ori pe zi, timp de cinci zile, cu un lichid destinat stimulării de celule stem. Tratamentul l-a slăbit, iar el nu a putut asista la meciul de pe Philips Stadion, scrie news.ro.

Luni seară, la Londra s-a acordat şi premiul fanilor, obţinut de suporterii din Peru, prezenţi în număr foarte mare la Cupa Mondială din Rusia. Au mai fost nominalizaţi pentru acest premiu Sebastián Carrera (CD Puerto Montt) şi suporterii Japoniei şi Senegalului.

La gala de la Londra s-au prezentat imagini de la Cupa Mondială din Rusia, dar şi momente emoţionante din lumea fotbalului din ultimul an. De asemenea, în faţa starurilor fotbalului prezente la gala a cântat Noel Gallagher.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.