Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Letonia trimite Ucrainei mașini confiscate de la șoferii găsiți băuți la volan. Cât valorează mașinile

Letonia

Letonia oferă Ucrainei mașini confiscate de la șoferii gsiți băuți la volan. Cât valorează mașinile

Letonia a trimis în Ucraina încă 271 de mașini confiscate de la șoferi aflaţi în stare de ebrietate. Maşinile respective valorează aproape un milion de euro - potrivit unor date publicate de Serviciul Fiscal de Stat din Letonia.

Guvernul leton pregătește acum documente pentru transferul altor 34 de mașini în Ucraina. Acestea valorează circa 161.880 de euro.

Amintim că, pe 16 februarie 2023, legislatorii letoni au adoptat în unanimitate modificări ale legii privind sprijinirea populației civile din Ucraina, care permit ca vehiculele confiscate de la şoferi aflaţi în stare de ebrietate să fie transferate gratuit în proprietatea Guvernului de la Kiev - ca sprijin pentru societatea ucraineană. Astfel, a fost găsită o posibilitate de a transfera în Ucraina vehicule confiscate în Letonia de la șoferi ce conduc în stare de ebrietate.

De la iniţierea acestui proiect, peste 1.100 de mașini au fost trimise din Letonia în Ucraina, aproape săptămânal, acestea valorând în total circa două milioane de euro. Fostul premier leton Krišjānis Kariņš, îacumn prezent ministru al afacerilor externe, a declarat că 100% din societatea Letoniei sprijină Ucraina, "chiar și cei care conduc în stare de ebrietate"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.