Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leul Simba, mascota oraşului Zaporojie, şi o lupoaică, la Grădina Zoologică din Rădăuţi - Animalele au ajuns după un drum de patru zile

zoosibiu
leu la zoo

Leul Simba, mascota oraşului Zaporojie, şi o lupoaică, Wally, au ajuns la Grădina Zoologică din Rădăuţi, după un drum de patru zile, plin de pericole, potrivit news.ro.

Convoiul a întârziat o zi, pentru că animalele mari pot intra î România doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu.

În acest context, Animals International face un apel către Guvern să permită intrarea în ţară a animalelor din UCraina şi pe la Vama Siret.

”După 4 zile de drum plin de pericole, obstacole şi de birocraţie excesivă la graniţe, leul Simba, salvat din Zaporojie (Ucraina), însoţit de lupul Wally, au ajuns la Rădăuţi.

Convoiul a fost întârziat cu o zi pentru că animalele mari pot intra în România doar pe la Halmeu, Satu-Mare”, anunţă Animals International - România.

Reprezentanţii organizaţiei avertizează că această rută ocolitoare, plus timpul pierdut la graniţă puteau costa viaţa animalelor.

”Rugăm Guvernul României să permită trecere animalelor mari şi pe la Vama Siret. Acţiunea a fost posibilă cu efortul comun al Animals Without Frontiers, Casa lui Patrocle, Animals International şi al unor persoane private din Ucraina şi din UK.

În continuare, vom face toate eforturile posibile pentru ca aceste animale care au trăit în captivitate să ajungă în sanctuare similare cu mediul lor natural”, au mai transmis reprezentanţii organizaţiei.

Leul Simba este un mascul, mascota oraşului Zaporojie. Wally este o leoaică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.