Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia-Olguța Vasilescu anunță bonusuri pentru cadrele didactice

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu, a anunțat faptul că în această perioadă se negociează un acord cu sindicatele din educație astfel încât cadrele didactice să primească de la 1 ianuarie 2019 diverse facilități și bonusuri suplimentare. Potrivit ministrului semnarea acestui acord ar putea să aibă loc săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare și în funcție de disponibilitatea premierului Viorica Dăncilă de a participa la discuții.

Citește și: Război în coaliție din cauza legii offshore! PSD condamnă plecarea ALDE de la dezbateri: 'Această atitudine este stranie'

„Negociem un acord cu sindicatele din educație. Înainte să fie semnat acest acord nu pot să vorbesc despre el, dar și în mediul didactic vor fi creșteri salariale foarte mari. Chiar nu s-au așteptat la anumite facilități pe care le vom face pentru cadrele didactice. Sindicatele nu s-au așteptat la aceste bonificații.

În afară de aceste creșteri de 25% prin diferență mai sunt și alte bonusuri pe care le vor primi profesorii, dar până nu este semnat acest acord nu pot să vorbesc. Vor fi foarte mulțumiți.

Încercăm în acest fel să arătăm că si sectorul de educație este o prioritate pentru noi. Dacă aceste sectoare vor merge bine atunci automat și țara crește. Vă rog să vă uitați la țările ce au un buget foarte mare pe educație și o să realizați de ce sunt acolo.

Profesorii cresc salarial pe diferență: pe 25% din diferența din grilă. Haideți să nu uităm că a fost  o creștere și la personalul didactic. De exemplu, la salarizarea pe care au avut-o din 2016 până acum”, a anunțat Lia-Olguța Vasilescu la emisiunea #România9, realizată de Ionuț Cristache la televiziunea română.

Citește și: Guvern vs. ÎCCJ: Detaliile şi mizele sesizării CCR pe completurile de 5 judecător (surse)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.