Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu, anunț despre Legea pensiilor: 'Sunt doar trei paragrafe de modificat. Ne-am asigurat că vom avea majoritatea necesară să trecem legea'

mediafax.ro
Lia Olguta Vasilescu parlament

Secretarul Biroului permanent al Camerei Deputaților Lia Olguța Vasilescu a declarat că Legea pensiilor va fi dezbătută, marți, în ședința comună a Comisiei juridice și pentru muncă a Camerei, urmând ca la votul de miercuri din plen, coaliția să voteze favorabil proiectul de lege, informează MEDIAFAX.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

"De mâine (marți-n.r.) va începe discuția pe legea pensiilor. Sunt doar trei paragrafe de modificat, declarate neconcludente de CCR. Legea în ansamblu a fost declarată constituțională, dar pentru trei paragrafe s-a simțit nevoia ca să se facă niște precizări mai clare. Aici este vorba de termene, de când se aplică aceste reglementări. Va fi foarte simplu de trecut în Comisie. Probabil că n-are de ce să dureze subiectul mai mult de jumătate de oră iar miercuri va intra la vot. Am vorbit și cu președintele (Camerei Deputaților-n.red.) Marcel Ciolacu, ne-am asigurat că vom avea majoritatea necesară să trecem această lege care pentru mine este o prioritate și sper din toată inima să treacă, pentru că discutăm despre o lege care pornește de la un buget a asigurărilor sociale de 58 de miliarde lei și ajunge la 140 de miliarde lei", a declarat, luni, la Parlament, Lia Olguța Vasilescu.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Deputatul PSD a spus că la votul din Senat a fost un singur vot al coaliției care a lipsit pentru a trece această lege, acuzând membrii Opoziției parlamentare că nu susțin creșterile de pensii.

"A fost un singur vot care a lipsit din partea coaliției majoritare și au fost 40 de persoane din opoziție care nu au votat această lege. Liderii opoziției au spus cu subiect și predicat că nu vor să aplice această lege. Asta ca să înțeleagă toți pensionarii, pentru că e foarte ușor să dai vina pe PSD", a afirmat Vasilescu.

Legea Pensiilor a fost respinsă săptămâna trecută în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi, 69 pentru legea organică.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că legea este „bună” pentru pensionarii din România.

La rândul ei, premierul Viorica Dăncilă a a dat asigurări, săptămâna trecută, că legea va fi adoptată în Camera Deputaților iar pensionarii vor avea mărit punctul de pensie de la 1 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.