Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu, declarație CONTROVERSATĂ: 'Te-ai pensionat, la revedere!'

Libertatea
olguta vasilescu

Vârsta de pensionare nu va crește, iar pensiile aflate în plată nu vor fi micșorate. Asigurările au venit din partea ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, într-un interviu acordat în exclusivitate la emisiunea "Exces de putere". Ministrul Muncii a afirmat că se gândeşte la măsuri pentru blocarea cumulului pensiei cu salariul, pe care îl consideră incorect.

Astfel, spune, ministrul, cei care s-au pensionat să se bucure de pensie, iar dacă îşi mai doresc un job să se reorienteze, eventual, către mediul privat.

Traian Băsescu, un bunic fericit: Imagini inedite cu fostul președinte la piscină

„Lucrul acesta va trebu să se încheie: să cumulezi salariul de la stat cu pensia de la stat. Pentru că, este clar, e un principiu incorect. Te-ai pensionat, la revedere! Poţi să te duci în privat, eventual. Cu siguranţă, vom lucra şi la această decizie”, a declarat ministrul Muncii, la Antena3.

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care modifică modul de calcul al pensiilor speciale. Ordonanța se aplică începând cu 15 septembrie, așa că până atunci polițiștii militarii sau personalul din aviație care se încadrează pentru pensionare mai pot beneficia de avantajele oferite de legea aflată în vigoare acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.