Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu: 'S-a știut că vor scădea salariile la cel puțin 3% din salariați încă din luna mai. PSD a respectat promisiunea electorală' / VIDEO

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a organizat, așa cum i-a cerut Liviu Dragnea, o conferință de presă în care a vorbit despre pensiile și salariile din România. Vasilescu spune că doar 3% dintre angajați vor avea salariile scăzute, iar asta era cunoscută încă din mai 2017, a declarat ministrul

”PSD a respectat promisiunea electorală. Se face o confuzie între legea salarizării și transferul contribuțiilor. Raportul între cel mai mic și cel mai mare a fost stabilit între 1, salariul minim brut pe economie, și 12, salariul președintelui, anterior era de 1 la 18. Niciun alta salariat din sistemul bugetar nu poate depăși salariul președintelui, așa cum era până acum. S-a știut că vor scădea salariile la cel puțin 3% din salariați încă din luna mai. Pentru a respecta raportul de 1 la 12 au fost necesare ajustări salariale atât în cadrul celor care depășeau salariul președintelui, cât și cei care depășeau grila pentru 2022.

Citește și: Haos în primăriile din România în urma noilor măsuri fiscale: Ce sumă uriașă a pierdut Primăria Capitalei

Bugetarii cu salarii de lux sunt avantajaţi făţă de ceilalţi. Merg în grila din 2022 chiar de acum. În 2018 bugetarii au creşteri cu 25% pe brut.

Personalul didactic auxiliar va avea de la 1 martie o creştere de 20%. În lege sunt prevăzute grile de salarizare pentru fiecare familie ocupaţională. Un bugetar care are 7000 acum va avea 6000 de acum. Alt consilier de acelaşi rang cu un salariu de 5000 va creşte cu 250 de lei anual. Toţi bugetarii interesaţi pot studia legea. Abia în 2022 echilibrele vor fi la cel mai bun nivel. Adevăratele creșteri sunt în 2019, mai ales la cei cu salariile mici, când vor fi dublări față de 2016.”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

 

Citește și: RUŞINOS! Unde a dus revoluţia fiscală: Oamenii trebuie să vină cu bani de-acasă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.