Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguţa Vasilescu lansează acuzaţii: 'Guvernul Orban secretizează pensiile speciale'

Facebook
olguta vasilesc

Olguța Vasilescu a afirmat, vineri, că adevăratul scop pentru care Guvernul PNL a decis să nu mai fie publice salariilor angajaților din instituțiile de apărare și ordine publică este acela de a secretiza pensiile speciale.

„Dacă vă interesează care e scopul pentru care guvernul PNL a decis să secretizeze salariile din instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională, atunci trebuie să aflați că, de fapt, Guvernul Orban secretizează pensiile speciale. Pensiile speciale reprezintă 85% din salariul în plată al celor aflați în activitate. Dacă nu mai poți afla salariul, logic nu mai ai cum să afli nici cuantumul pensiilor speciale unde, oricum, este o secretomanie încât nici măcar mie, că ministru, nu mi s-au pus la dispoziție asemenea date”, a scris Lia Olguța Vasilescu, vineri, pe Facebook.

Fostul ministru al Muncii a amintit că PSD a plafonat pensiile speciale prin ordonanță de urgență, în timp ce actualul Guvern a dcis abrogarea acestei măsuri.

„Menționez că, în 2017, Guvernul PSD a decis prin OUG plafonarea pensiilor speciale. Asta în cazul în care nu înțelegeți de ce am fost cel mai înjurat ministru de «speciali» ... Ce a făcut actualul guvern? A solicitat în comisia de muncă a Parlamentului abrogarea acestei OUG, ceea ce echivalează cu creșterea pensiilor speciale de la un buget de 9 mld lei la 16 mld...”, a explicat Vasilescu.

Deputatul PSD a mai spus că cea mai bună soluție cu privire la pensiile speciale a fost a PSD și anume impozitarea progresivă a acestora.

„Cea mai bună lege pentru pensiile speciale este cea introdusă de PSD în Parlament, de impozitare progresivă a acestora. Nicio altă lege nu poate rezolva situația discriminărilor care vor apărea atunci când unii vor rămâne cu pensiile speciale pe care le au în plată exact la cuantumul de acum, iar pentru cei care se pensionează de acum înainte va opera o altă lege. Scriu asta pentru cei care mai merg încă după fenta că PNL vrea eliminarea pensiilor speciale...”, a conchis Olguța Vasilescu.

CITEȘTE ȘI: Cum ştii dacă ai un somn de calitate – Semnele care îţi arată că te-ai odihnit corespunzător .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.