Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguţa Vasilescu: 'Nu sunt scăderi salariale' - atac dur la adresa sindicatelor / VIDEO

mediafax.ro
Lia Olguta Vasilescu

Trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat a făcut ca mii de salarii ale bugetarilor să scadă. Scandalul este imens, iar ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, se apără. Aceasta susţine că nu sunt scăderi salariale şi dă vina pe cei de la sindicate.

Citește și: RUŞINOS! Unde a dus revoluţia fiscală: Oamenii trebuie să vină cu bani de-acasă

"Legea salarizării nu îi afectează pe bugetarii care lucrează part-time. În sectorul bugetar sunt angajaţi part-time, iar ministerele de resort vor putea să îi angajeze la 8 ore. Pentru cei care nu se poate, vom da OUG prin care să rezolvăm problemele acestea. Să găsim o modalitate să rezolvăm problema. CES nu a pus-o însă pe ordinea de zi. Sindicatele au votat să nu fie pusă pe ordinea de zi. Mă gândesc dacă aceşti angajaţi îi reprezintă pe oameni.

Mi se pare un război între sindicate, decât între sindicate și Guvern. Marius Nistor să spună cum se simte că o OUG a fost respinsă de colegii lui, nu de sindicat, ci de confederații sindicale.

Citeşte şi: Lia Olguța Vasilescu: 'S-a știut că vor scădea salariile la cel puțin 3% din salariați încă din luna mai. PSD a respectat promisiunea electorală' / VIDEO

Se reglementează acordarea unei sume compensatorii pentru ca salariul să rămână la nivelul lui 2017. La privat, statul nu poate interveni. Acolo salariul este pe bază de competenţe.

Grefierii au avut reprezentanţi la dezbaterile parlamentare. Acolo şi-au putut susţine punctele de vedere. Trei reprezentanţi ai CSM au participat la dezbateri. Creşterile sunt cuprinse între 22% şi 99% până în 2022. Nici transferurile contribuţiile nu le afectează salariile. Deocamdată, regulamentul de sporuri pentru justiţie nu este finalizat.

Citește și: Haos în primăriile din România în urma noilor măsuri fiscale: Ce sumă uriașă a pierdut Primăria Capitalei

Sunt foarte multe greşeli de aplicare a legii salarizării. Grefierii au majorări consistente.  Nici angajaţii din spitale nu au scăderi. Nu există motive de scădere. La ministerul de Eterne sunt mai mulţi funcţionari cărora le scad salariile. Pot opta pentru funcţia diploatică sau cea de funcţionar public. Cuantumul trebuie să fie la fel ca în toate ministerele.  Nu există scăderi de salarii pentru poliţişti. Acolo a încetat aplicarea unui spor. Cei de la sindicate se plâng acum, dar ştiau că sporul are o durată limitată de timp.

Aproape jumătate de contracte au fost modificate în revisal. Presupunerea că vor scădea salarii, e fără fundament.

Să-și aștepte fluturașii, că sunt foarte mulți panicați de ce văd la televizor. Cei cărora le scad salariile, să le cereți fluturașii, ca să vedeți de unde au scăzut", a spus Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.