Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguţa Vasilescu, reacţie după ce Orban a afirmat că NU poate plafona preţurile la alimente. Exemplele oferite de SUA şi Italia

ziuaconstanta.ro
lia olguta vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, critică afirmaţiile premierului Orban cu privire la imposibila implementare a unei plafonări a preţurilor la alimente. Deputatul PSD oferă exemplele din Italia şi SUA şi aminteşte că starea de urgenţă permite luarea unor asemenea măsuri.

"Trec peste faptul ca voi, PNL-istii, sunteti cei care certati guvernul PSD de cate ori pretul vreunui produs crestea cu 10 bani si prezentati asta ca si cum vine apocalipsa, desi stiati ca guvernul nu poate interveni in piata libera... De asta si are lumea asteptari de la voi, pentru ca ati dat mereu vina pe guvern cand cresteau preturile si nu cresteau ca acum, cand e specula in toata regula... Dar, iti amintesc, domnule Orban, ca e instituita STAREA DE URGENTA. Asta inseamna ca POTI plafona preturile! Doar sa vrei... Eu ti-as da si alte idei, dar nu cred ca accepti sa te certi cu speculantii, asta daca nu ai aflat deja ce fac ITALIA si SUA. In Italia, dupa ce preturile au crescut nejustificat, guvernul a trimis Garda financiara peste firmele unde a aparut fenomenul de specula. Si decat sa ia amenzi si sa li se ia la puricat toata activitatea, patronii au revenit la sentimente mai bune fata de populatie. In SUA, daca ai luat un produs de 10 dolari, al doilea produs identic costa 100, in acelasi magazin. De ce? Ca sa nu mai vina vreunul si sa ia tot spirtul, dezinfectantii, mastile si ce mai e acum in cautare si sa le vanda apoi la stat sau la populatie cu preturi de 10 mai mari. Cam cum ati patit voi la Giurgiu... Ca doar voi nu furati! Sunteti anti-corupti, nu?", scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban susține că este greu de instituit un mecanism de plafonare a prețurilor alimentelor de la raft, întrucât cererea a explodat pe piața, din cauza panicii din societate induse de anumite fake news-uri. Orban a adăugat că proiectele de lege depuse în Parlament privind plafonarea prețurilor vor conduce la penurie. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.